Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Οδηγίες αξιολόγησης για τα Σχέδια Βελτίωσης

Τον οδηγό αξιολόγησης των αιτήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης εξέδωσαν οι διαχειριστικές αρχές, με τη διαδικασία του ελέγχου τον φακέλων να εκτιμάται πως θα ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου.

sxedia2

Γιώργος Κοντονής

2521
2

Στον οδηγό αξιολόγηση περιλαμβάνονται οι οδηγίες προς τους αξιολογητές που θα ελέγξουν τους φακέλους και ορισμένες διευκρινήσεις επί της προκήρυξης όπως για παράδειγμα:

Εξέταση αρχηγού εκμετάλλευσης

α) Εξετάζεται η ηλικία του υποψήφιου κατά την ημερομηνία οριστικοποίησης της α’ φάσης βάσει του εγγράφου ταυτοποίησης β) Εξετάζεται η κατοχή Πτυχίου - Τίτλου σπουδών Γεωτεχνικής κατεύθυνσης επιπέδου ≥ 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων γ) Εξετάζεται η πρώτη εγκατάσταση εντός της τελευταίας 5ετίας βάσει των εκκαθαριστικών φορολογίας εισοδήματος των φορολογικών ετών 2011 και 2012 από τα οποία να προκύπτει για κάθε έτος ότι τα ατομικά γεωργικά εισοδήματα, περιλαμβανομένων και των ενισχύσεων του πυλώνα Ι, δεν είναι μεγαλύτερα από τα πάσης φύσης ατομικά εξωγεωργικά.

Ασφαλιστική ενημερότητα

Εξετάζεται η ύπαρξη βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας του κύριου φορέα ασφάλισης σε ισχύ κατά την ημερομηνία οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής αίτησης στήριξης. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δικαιούχος φυσικό πρόσωπο έχει υποβάλλει αίτημα ασφάλισης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες, δύναται, αντί της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, να προσκομίσει αντίγραφο της αίτησής του ή έγγραφο του ΕΦΚΑ που να βεβαιώνει την υποβολή σχετικού αιτήματος.

Φορολογικά ενήμερος

Εξετάζεται η ύπαρξη αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο σε ισχύ κατά την ημερομηνία οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής αίτησης στήριξης. Η ύπαρξη βεβαίωσης οφειλής δεν υποκαθιστά την ενημερότητα για χρέη προς το δημόσιο. Στην περίπτωση μη ύπαρξης ενημερότητας.

Μείωση επενδυτικής δαπάνης

Στην περίπτωση όπου λόγω υπέρβασης κάποιου συνολικού εύλογου κόστους όπως αυτό της ανώτατης δαπάνης ανά ζώο ή εκείνων που αναφέρονται στο παράρτημα 10 (π.χ. των 40.000 ευρώ για τα παρελκόμενα κατεργασίας εδάφους) προκύπτει η ανάγκη μείωσης της δαπάνης σε μια σειρά από επενδύσεις, ο αξιολογητής επικοινωνεί με email με τον μελετητή προκειμένου να του υποδειχθεί γραπτώς ή με email η δαπάνη που επιλέγει ο υποψήφιος να μειωθεί ή ενδεχομένως να μηδενιστεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος που θα καθοριστεί από τον αξιολογητή και θα αναφέρεται σαφώς στο email που θα αποστείλει. Ο αξιολογητής αποδέχεται την υπόδειξη του υποψήφιου εφόσον αυτή δεν αφαιρεί από το επενδυτικό σχέδιο τη λειτουργικότητά του. Στην περίπτωση όπου ο υποψήφιος, μέσω του μελετητή του δεν ανταποκριθεί τότε η μείωση εφαρμόζεται συμμέτρως.

Απλή αντικατάσταση ελκυστήρα

Για τον έλεγχο της απλής αντικατάστασης ελκυστήρα στην εκμετάλλευση ελέγχεται η προσκόμιση α. Βεβαίωσης της ΥΕΒ για τους ελκυστήρες τους οποίους κατέχει ο δικαιούχος. Στη βεβαίωση αναγράφεται η ημερομηνία απογραφής, η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας και η ιπποδύναμη. β. Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας αυτού. Στην περίπτωση που η έδρα της εκμετάλλευσης ανήκει σε άλλη ΔΑΟΚ (από εκείνη του τόπου μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου ή η έδρα του νομικού προσώπου ή του συλλογικού σχήματος ανήκει σε άλλη ΔΑΟΚ από την τόπο δραστηριοποίησης του) ο αξιολογητής προκειμένου να ελέγξει την ύπαρξη αναπόσβεστου ελκυστήρα ζητά συμπληρωματικά να προσκομιστεί βεβαίωση της ΥΕΒ και από την άλλη ΔΑΟΚ. Επιπρόσθετα ελέγχεται η ύπαρξη μεταβίβασης ελκυστήρα από ή προς τον υποψήφιο ανατρέχοντας στο αρχείο μεταβολών των ελκυστήρων της Περιφέρειας που είναι διαθέσιμο μέσω του ΠΣΚΕ. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο δικαιούχος έχει στην κατοχή του ελκυστήρα ή μεταβίβασε ελκυστήρα κατά την περίοδο από 21-12-2017 έως και 14-09-2018 εξετάζεται αν ο εν λόγω ελκυστήρας είναι αποσβεσμένος πλήρως κατά την τελευταία ημέρα της περιόδου υποβολής των αιτήσεων στήριξης.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

15-01-2019 12:16Γιαννηε

Υπερδευμεση ποσου θα υπαρχη;η θα περαση ενα ατα τρεια σχεδια και τζαπα τα χρηματα μας και το τρεξιμο που ρηξαμε;

Απάντηση

14-01-2019 18:09Χρηστος

Πείτε μας ποτε θα ξεκινήσει επιτέλους η αξιολόγηση στα σχέδια .μην μας δουλεύετε άλλο φτάνει ....ημερομηνία ξέρουμε ;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία