Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με 122 εγκρίσεις έκλεισε το Μέτρο 9 για ενίσχυση Ομάδων Παραγωγών

Συνολικά 122 νεοσύστατες Οµάδες Παραγωγών εγκρίθηκαν στα πλαίσια του Μέτρου 9 «Σύσταση Οµάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» σύµφωνα µε απόφαση του γενικού γραµµατέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπου Κασίµη.

agrotis34

Γιώργος Κοντονής

1047
0

Ο προϋπολογισµός των 25 εκατ. ευρώ, άφησε εκτός στη λίστα των επιλαχόντων ακόµα 67 συλλογικά σχήµατα (χρειαζόντουσαν ακόµα 13,5 εκατ.) που είχαν κάνει αίτηση ενώ υπήρξαν και κάποιες απορρίψεις.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές προς στήριξη.

εφόσον δεν επιθυµούν την ένταξή τους, οφείλουν να το δηλώσουν εγγράφως εντός δέκα εργάσιµων ηµερών από την ηµεροµηνία ανάρτησης των Πινάκων Αποτελεσµάτων ∆ιοικητικού Ελέγχου στο πρόγραµµα «∆ΙΑΥΓΕΙΑ».

Σε περίπτωση που δεν προσκοµισθεί εντός του ανωτέρω διαστήµατος η σχετική δήλωση, θεωρείται ότι ο εν δυνάµει δικαιούχος συναινεί στην συµπερίληψή του στον πίνακα ενισχυόµενων αιτήσεων στήριξης. Επί των αποτελεσµάτωνπροβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής, εφεξής «ένσταση» µέχρι τις 10 Ιουνίου και µετά από αυτή την ηµεροµηνία αναµένεται να βγει ο οριστικός πίνακας εγκρίσεων.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων / Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ / Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του Μέτρου 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 3979/30-05-2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπου Κασίμη, σε σύνολο 205 αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν, 189 αιτήσεις έτυχαν θετικής αξιολόγησης, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 38,6 εκ. ευρώ Δημόσια Δαπάνη. Εκτός των αιτήσεων που σύμφωνα με την απόφαση δύνανται να ενταχθούν σύμφωνα με τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις του Μέτρου, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων αιτήσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες προγραμματικής υπερδέσμευσης, δεδομένης και της σημασίας του συγκεκριμένου μέτρου στην ενθάρρυνση της συνεργατικότητας και της συλλογικότητας στον πρωτογενή τομέα

Η συγκεκριμένη προσπάθεια εντάσσεται στον συνολικότερο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό που με συνέπεια υπηρετείται στο πλαίσιο του ΠΑΑ, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις αποφάσεις που καθ’ όλη την διάρκεια εφαρμογής του έχουν ληφθεί και ανακοινωθεί για τη στήριξη και λοιπών μέτρων του, όπως της Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, των Γεωργοπεριβαλλοντικών, της Βιολογικής Γεωργίας, κλπ.

Οι αιτούντες, που υπέβαλαν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο του ανωτέρω Μέτρου, θα ενημερωθούν σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους, από την αρμόδια Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας της ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020.

Επί των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ανάρτησή τους στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία