BACK TO
TOP
Προγράμματα

Τρέχουν ενστάσεις για το πριμ των 30 ευρώ σε κυψέλες των δράσεων 3.1 και 3.2

Ξεκίνησε η ανάρτηση στις κατά τόπους ∆ΑΟΚ των δικαιούχων των δράσεων 3.1 «Εξοπλισµός για την διευκόλυνση των µετακινήσεων» και 3.2 «Οικονοµική στήριξη της νοµαδικής µελισσοκοµίας» έτους 2020.

Melissokomosδγ

Γιώργος Κοντονής

76
0

Το ύψος της επιδότησης µπορεί να φτάσει τα 30 ευρώ ανά κυψέλη αντικατάστασης για τη δράση 3.1 και 5,2 ευρώ ανά µετακινούµενο µελισσοσµήνος για τη δράση 3.2. Το τελικό ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα καθοριστεί µετά το τέλος των ενστάσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ που θα µοιραστεί περίπου για το 2020 θα πρέπει να καλύψει όλο το πλήθος των αιτήσεων.

Σύµφωνα τώρα µε τη ∆ΑΟΚ Ηλείας που πρώτη ανακοίνωσε την ανάρτηση των αποτελεσµάτων: «Καλούνται οι µελισσοκόµοι να λάβουν γνώση και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις επί των αναγραφόµενων στοιχείων στις αναρτηθείσες καταστάσεις εντός πέντε εργάσιµων ηµερών από την ηµεροµηνία ανάρτησης (το αργότερο µέχρι και την ∆ευτέρα 24 Αυγούστου 2020) όσον αφορά σε αντιρρήσεις σχετικά µε το περιεχόµενο των καταστάσεων αυτών.

Με την ένσταση προσκοµίζονται και όλα τα σχετικά παραστατικά – αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη των θέσεων του ενιστάµενου.». Η παραπάνω ηµεροµηνία ισχύει µόνο για την Ηλεία που εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση τη ∆ευτέρα 17 Αυγούστου και αφορά τους µελισσοκόµους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης της Υπενθυµίζεται ότι για τη δράση 3.1 από το µελισσοκοµικό έτος 2021 και εξής, δύναται να ενισχυθεί και η αγορά µεµονωµένων κινητών βάσεων κυψελών σε ποσοστό 20% επί των κατεχοµένων κυψελών των δικαιούχων, σύµφωνα µε το εγκεκριµένο εθνικό µελισσοκοµικό πρόγραµµα 2020 – 2022.

Ενώ για τη δράση 3.2 ενισχύεται µέρος της δαπάνης από τον συνήθη µόνιµο τόπο εγκατάστασης την έδρα της µελισσοκοµικής εκµετάλλευσης  σέ άλλον ή αντίστροφα καθώς και πιθανές µετακινήσεις, σε απόσταση µεγαλύτερη ή ίση 50χλµ για τουλάχιστον του 40% των κατεχόµενων κυψελών σε µία ή περισσότερες µετακινήσεις.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις