BACK TO
TOP
Προγράμματα

Εγκρίθηκε υπερδέσμευση ύψους 2,9 εκατ. για Leader στο Ν. Καρδίτσας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενέκρινε για την αύξηση των πιστώσεων του προγράμματος Leader που αφορούν το Νομό Καρδίτσας και αγγίζουν συνολικά τα 2.948.300 ευρώ.

agrotes_12_2

11
0

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:

Γ. Κωτσός: Υπερδέσμευση 2,9 εκατ. Ευρώ ενέκρινε το ΥΠ.Α.Α.Τ. για  το Leader στο Ν. Καρδίτσας

Ευτυχές αποτέλεσμα για το Νομό Καρδίτσας είχαν οι συνεχείς επαφές του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αύξηση των πιστώσεων του προγράμματος Leader.

Τελευταία επαφή για το σημαντικό θέμα ο Καρδιτσιώτης πολιτικός είχε με τον καθ’ ύλιν αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων με την υπ’ αριθμ. 4440-28/8/2020 Απόφαση της ενέκρινε «προγραμματική υπερδέσμευση» πιστώσεων ύψους 2.948.300 Ευρώ για τη στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή μας μέσω του προγράμματος Leader (Δράσεις 19.2.2. και 19.2.3).

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Κ. Κωτσός είχε θέσει για πρώτη φορά το θέμα στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη τον Ιανουάριο (2020) κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα. Το συζήτησε σε πολύ θετικό κλίμα ξανά μαζί του το επόμενο διάστημα και εν συνεχεία ο Βουλευτής ήρθε σε επαφή με τον καθ’ ύλιν αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Μπαγινέτα για να εξετάσουν το τεχνικό μέρος του αιτήματος προς ικανοποίησή του.

Ο Βουλευτής κατέθεσε όλα τα στοιχεία της πορείας του Leader στο Νομό μας, επισημαίνοντας ότι στην «Αναπτυξιακή Καρδίτσας» που είναι ο φορέας υλοποίησης, έχουν κατατεθεί συνολικά 82 ιδιωτικές επενδυτικές προτάσεις ύψους περίπου 7,7 εκατ. Ευρώ.

Ωστόσο, οι διαθέσιμοι πόροι του τοπικού προγράμματος (δημόσια συμμετοχή) ήταν περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ, οι οποίοι δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των εγκεκριμένων σχεδίων.

Έτσι ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Α.Α.Τ. γενναία αύξηση της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος σε επίπεδα που θα καλύπτουν όλες τις εγκεκριμένες προτάσεις όπως κι’ έγινε.

Σημειώνεται ότι το στάδιο της αξιολόγησης των προτάσεων έχει ολοκληρωθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τον τελικό αριθμό των δικαιούχων επιδότησης.

Για την πολύ σημαντική εξέλιξη ο κ. Κωτσός δήλωσε: «Ο Νομός Καρδίτσας είναι μια περιοχή που έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και βιώνει εδώ και χρόνια την αναπτυξιακή απομόνωση. Τo πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το Leader δείχνει ότι η φυσιογνωμία και οι δράσεις του προγράμματος ταιριάζουν απόλυτα με τα θέλω και τις επιθυμίες του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής μας. Το ΥΠ.Α.Α.Τ. αφουγκράστηκε τις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες και έλαβε την παραπάνω απόφαση διάθεσης των αναγκαίων κονδυλίων ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο η πολύ θετική επενδυτική διάθεση για το Leader, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη του κοινού στόχου ανόρθωσης και ενίσχυσης της οικονομίας μας. Συνεχίζουμε τον σκληρό αγώνα για να κερδίσει ο Νομός μας αυτά που του αξίζουν σε όλα τα επίπεδα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις