BACK TO
TOP
Προγράμματα

Νέες διορίες για αιτήματα πληρωμής Σχεδίων στο 20% των δαπανών

Για όσους έχουν ήδη προχωρήσει σε πρώτο αίτημα πληρωμής των Σχεδίων Βελτίωσης σύμφωνα με τις καταληκτικές ημερομηνίες, εφόσον αυτό το αίτημα υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, θα πρέπει εντός διορίας που ορίζεται ανά Περιφέρεια να προχωρήσουν σε ένα ακόμα αίτημα που να καλύπτει την παραπάνω προϋπόθεση.

GHBATTFRNA_2

Γιώργος Κοντονής

1978
11

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση λαμβάνοντας υπόψη την καταληκτική ημερομηνία υποβολής του πρώτου αιτήματος πληρωμής:

Α) Για τις Περιφέρειες, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Κεντρικής Μακεδονίας, εφόσον το άθροισμα της δημόσιας δαπάνης που έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα ή αιτήματα πληρωμής υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022 πρέπει να υποβληθεί αίτημα πληρωμής ώστε το σύνολο της δημόσιας δαπάνης που θα έχει συμπεριληφθεί σε αιτήματα πληρωμής μέχρι τότε να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Β) Για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, εφόσον το άθροισμα της δημόσιας δαπάνης που έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα ή αιτήματα πληρωμής υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2022 πρέπει να υποβληθεί αίτημα πληρωμής ώστε το σύνολο της δημόσιας δαπάνης που θα έχει συμπεριληφθεί σε αιτήματα πληρωμής μέχρι τότε να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Γ) Για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, εφόσον το άθροισμα της δημόσιας δαπάνης που έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα ή αιτήματα πληρωμής υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2022 πρέπει να υποβληθεί αίτημα πληρωμής ώστε το σύνολο της δημόσιας δαπάνης που θα έχει συμπεριληφθεί σε αίτημα πληρωμής μέχρι τότε να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης. Ωστόσο, στην περίπτωση που μέχρι τις 13.6.2022 δεν έχει υποβληθεί το πρώτο αίτημα πληρωμής, αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Η σχετική τροποιητική απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

07-06-2022 20:24Παντελης

Με τους επιλαχοντες τι γίνεται;; επίσης στα καινούρια σχέδια λέει δεν έχουν δικαίωμα όσοι έχουν ενταχθεί στα προηγούμενα, οι επιλαχοντες θεωρούνται ενταγμένοι;;;; χειρότερη διαχείριση δεν έχει υπάρξει 2 χρόνια ν βγουν τ αποτελέσματα αλλά 2 χρόνια παρατάσεις κ συνεχίζουμε. @Agronews επανέφερε το θέμα με σχετικό ρεπορτάζ!!

Απάντηση

06-06-2022 06:53Πάνος

Δυο χρόνια εγκρίσεις στα χέρια έχετε και σκούζετε τώρα για το δίμηνο… και όπως πάντα σας φταίνε οι άλλοι, ο Στυλιος ο Τσιατούρας οι εισαγωγείς, το καλοκαίρι και τα πολλά μαλλιά…

Απάντηση

05-06-2022 07:49Παναγιωτόπουλος Γιάννης

Για τους επιλαχόντες έχετε κανένα νέο ρε παιδιά;

Απάντηση

04-06-2022 17:36Αντωνης

Η ευθύνη είναι καθαρά των υπαλλήλων κ της πολιτικής ηγεσίας οι οποίοι περνούν αποφάσεις κατά το δοκούν για εξυπηρέτηση ημετέρων. Ξεχνάμε την απόφαση για τα πιστοποιητικά φυτουγειας που ισχύουν οπότε αυτοί αποφασίζουν. Μήπως κανένας εισαγγελέας πρέπει να τους πιάσει από το αυτί. Για να δούμε...

Απάντηση

04-06-2022 17:24Γιώργος

Τελευταία στιγμή, δυο μήνες μπροστά μας γιατί δύο μήνες; πως θα ετοιμάσεις αίτημα πληρωμής τόσο γρήγορα όταν η αναμονή για ένα μηχάνημα είναι μεγάλη. Μήπως πρέπει να το ξανά σκεφτεί το υπουργείο;

Απάντηση

04-06-2022 12:50Καραγιάννης Γρηγόρης

Οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι υπάλληλοι. Το κακό ξεκινάει από τις πολλές παρατάσεις που πήρε η υποβολή των αιτήσεων με αποτέλεσμα να γίνουν αιτήσεις για την αίτηση. Συνεχίζεται με την έναρξη της αξιολόγησης αφού υποβλήθηκαν όλες οι προτάσεις, ενώ θα έπρεπε να ξεκινάει αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης. Και ολοκληρώνεται με τις διαρκείς παρατάσεις υποβολής του πρώτου αιτήματος. Δυστυχώς δεν μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται κατά την άποψη μου είναι η εξής: Προδημοσίευση και μετά από 2-3μήνες η πρόσκληση έτσι ώστε να έχουν εντοπιστεί πιθανά λάθη της προδημοσίευσης και οι υποβολές να είναι ανοικτές για 30-45ημέρες και η αξιολόγηση αμέσως μετά την υποβολή. Τώρα σχετικά με την απόφαση αυτή καθ' αυτή νομίζω ότι είναι υπερβολική από την άλλη όμως δεν μπορεί να κρατάς δεσμευμένα χρήματα έχοντας αποκτήσει ένα καλλιεργητή.

Απάντηση

03-06-2022 16:04Πικραμενο λαπτοπ

Το γεγονος οτι πριν κανα διμηνο στελνατε ενημερωτικα μειλ και αναφερατε οτι ληγει η προθεσμια Α' αιτηματος πληρωμης, και οτι αν εχετε ανοικτες τροποποιησεις ειναι δικο σας θεμα κτλ κτλ, και κουβεντα για το 20%, το οποιο εσεις με δικη σας τροποποιηση το βγαλατε (!!!), με ξεπερναει... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ! ΤΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΕΣ;

Απάντηση

03-06-2022 15:33Δημήτρης

Οι γνωστοί πλέον στους κύκλους του υπουργείου ως γκαφατζήδες Στύλιος Τσιατούρας....

Απάντηση

03-06-2022 12:25geoponos-meletes

Αυτές τις αποφάσεις δεν τις ανακοινώνουν Ιούνη μήνα. Ούτε μόνιμες φυτείες μπορούν να εγκατασταθούν μέσα στους καύσωνες, ούτε τα μηχανήματα που έχει παραγγείλει κάποιος έρχονται μέσα σε 1 ή 2 μήνες, λόγω ελλείψεων στην αγορά. Επιπλέον εκκρεμούν σε αρκετούς τα πρώτα αιτήματα πληρωμής, ή αιτήματα τροποποίησης , με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η υποβολή αιτήματος πληρωμής πριν ολοκληρωθεί η προηγούμενη αίτηση. Καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν ή επιτέλους να μας πουν σε τι αποσκοπεί αυτή η έκπληξη. Υ.Γ. Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και αβεβαιότητας για όλους και ιδιαίτερα στους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Απάντηση

03-06-2022 12:05ΑΓΡΟΤΗΣ

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ? ΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ? ΠΑΤΑΤΕ ΚΑΛΑ ?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις