Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Μόνο για αγρότες, αγορά όμορων αγροτεμαχίων με επιδότηση σε Σχέδια

Τη δυνατότητα επιδότησης της αγοράς όμορων αγροτεμαχίων με πρόγραμμα από τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, μελετά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

r7fgujfd

Γιάννης Πανάγος

18524
8

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εντάσσει στα αγροτικά προγράμματα την αγορά αγροτικής γης, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η διεύρυνση του αγροτικού κλήρου και να ενισχυθούν οι προσπάθειες των Νέων Αγροτών να διευρύνουν ουσιαστικά τις εκμεταλλεύσεις τους.

Σημειωτέον ότι σχετική κατεύθυνση υπάρχει επ´ αυτού και από τις κοινοτικές αρχές, ωστόσο μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν επέλεξε αυτόν το δρόμο. Η καινοτομία πάντως στην όλη υπόθεση είναι η ενίσχυση των αγροτών μόνο για την αγορά όμορων αγροτεμαχίων, κάτι που φέρνει για πρώτη φορά στη συζήτηση ο σημερινός υπουργός.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει: 

«Επιδότηση αγροτών για αγορά όμορων αγροτεμαχίων και για κατασκευή οικίσκων για εργάτες γης ανακοίνωσε ο Γ. Γεωργαντάς

Δυο καινοτομίες και τρεις ακόμη ειδήσεις ανακοίνωσε από την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Πρώτη καινοτομία στο πλαίσιο του προγράμματος των Σχεδίων Βελτίωσης που εφέτος είναι ενισχυμένο στα 230 εκατ. ευρώ, είναι η δυνατότητα σε αγρότες να επιδοτηθούν για την αγορά όμορων αγροτεμαχίων. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Γεωργαντάς θέλει να καταπολεμήσει, στο βαθμό του δυνατού, το μεγάλο πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα, που είναι η μεγάλη κατάτμηση αγροτικής γης. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με τη συνένωση αγροτεμαχίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακος στην παραγωγή.

Δεύτερη καινοτομία, στο πλαίσιο κι αυτή του προγράμματος Σχεδίων Βελτίωσης του οποίου η πρόσκληση θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Δεκέμβρη, θα είναι η επιδότηση σε παραγωγούς για την κατασκευή ή χρήση προκατασκευασμένων οικίσκων για τη στέγαση εργατών γης.

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο κατανομής της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει με βάση τα τιμολόγια αγοράς των λιπασμάτων. Για το θέμα αυτό είπε ότι θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις έως τη Δευτέρα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στην κατανομή της ενίσχυσης των 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι η πρόταση που έχει σταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η επιδότηση να γίνει συνδυαστικά με βάση το ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή σε κρέας ή σε γάλα.

Τέλος ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της αναζήτησης θεσμικών λύσεων για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, επιδοτούνται 75.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών».

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

09-10-2022 17:44Δημήτρης Βαμβακάς

Ζητω η ΝΔ!!!

Απάντηση

09-10-2022 15:13Πανος

Εμεις που κατεχουμε 10 στρμ κ νοικιαζουμε 250+ θα αγορασουμε το τριτο το μακρυτερο με τη βοηθεια των σχεδιων βελτιωσης...

Απάντηση

07-10-2022 21:13Μαρία

Θα πρέπει να αλλάξουν και οι όροι δόμησης στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια ώστε να δίδεται η δυνατότητα κατασκευής μεμονωμένων οικίσκων σε αυτά

Απάντηση

07-10-2022 10:07Παντελής

Όταν αναφέρεται ο ορισμός αγρότης ποιος είναι; Ο ενεργός , ο επαγγελματίας αγρότης , ο κάτοχος γεωργικής εκμετάλλευσης ή συνδυασμός αυτών;

Απάντηση

07-10-2022 10:00Αβρααμ

Μια χαρά αμα το ξέρουν αυτο και αυτοί που πουλάνε το διπλανό χωραφι θα κάνουμε τρελες αγορές!!!!!!!, θα ανεβάσουν μόνοι τους την αξία των χωραφιών τους και θα μας μελέτες αφού θα παρέχει επιδοτηση!!!!!!!! να μην πάρω κάτι και εγω;;;;;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία