BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Κινητήρας για σφιχτές επενδύσεις η προδημοσίευση Σχεδίων Βελτίωσης

Κίνητρα για επενδύσεις έως 200.000 ευρώ και από εκεί και πάνω μέχρι τα 2 εκατ. ευρώ έξτρα όρια και περιορισμούς προβλέπουν τα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με την προδημοσίευση του Μέτρου που φαίνεται να αφήνει αρκετά ανοιχτά ζητήματα σχετικά με την προετοιμασία των φακέλων.

Κινητήρας για σφιχτές επενδύσεις η προδημοσίευση Σχεδίων Βελτίωσης

2
0

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, τα Σχέδια Βελτίωσης θα προκηρυχθούν με δύο επιμέρους δράσεις:

• Στήριξη για επενδύσεις οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης, και στη μείωση του κόστους παραγωγής (Δράσης 4.1.1).

• Στήριξη για επενδύσεις αξιοποίησης ανανεώσιμων μορφών ενέργειας (ήλιος, αέρας, γεωθερμία κ.λπ.) στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, βάσει των ενεργειακών τους αναγκών, ορθής διαχείρισης αποβλήτων και υποπροϊόντων αλλά και αξιοποίησης τους για παραγωγή ενέργειας. (Δράση 4.1.3).

Και στις δύο δράσεις δικαιούχοι θα είναι εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, και οι οργανώσεις παραγωγών, ενώ έχουν γίνει ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό τεχνικό δελτίο, όπως είναι η μείωση της έξτρα πριμοδότησης για τους νέους από το 20 στο 10% και η αφαίρεση της αγοράς γης από τις επιλέξιμες δαπάνες.


Ολόκληρη η προδημοσίευση στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Μαΐου, μαζί με την ειδική ετήσια έκδοση Φυτοπροστασία & Θρέψη

Βρείτε εδώ Προδημοσίευση των Σχεδίων Βελτίωσης.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία