Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά μέτρα

Αποστόλου: Αρχές 2018 περί τα 700 εκατ. σε προγράμματα

Αποστόλου: Αρχές του 2018 η συνδεδεμένη τεύτλων

0
5

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, καταθέτοντας τις κινήσεις του υπουργείου προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη αναπτυξιακή ώθηση στον αγροτικό τομέα.

Ο υπουργός τόνισε ότι «η συνεταιριστική και εν γένει η συλλογική οργάνωση των αγροτών είναι ο μόνος δρόμος για να ενισχυθεί η παραγωγική βάση» και μίλησε για την αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται και τη χρηματοδότησή της.

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου στάθηκε στη σημασία του προγράμματος LEADER και στο πόσο σημαντικό είναι να συγκρατηθεί, μέσω των 380 εκατ.  ευρώ του προγράμματος, ο τοπικός πληθυσμός στην ελληνική ύπαιθρο.

Η συνέντευξη του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στο ΑΠΕ έχει ως εξής:

Ποιες είναι οι δράσεις του ΥΠΑΑΤ αυτή την περίοδο που αφορούν επενδύσεις στον αγροτικό χώρο;

Την περίοδο αυτή υπογράψαμε τις υπουργικές αποφάσεις μέσω των οποίων δημιουργείται το πλαίσιο για μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στον αγροτικό τομέα και γενικότερα στην ελληνική ύπαιθρο. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους που θα υποστηρίξουν την αναπτυξιακή αυτή προσπάθεια. Είναι μια στρατηγική επιλογή που υπηρετούμε με συνέπεια για να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο αγροτικός χώρος. Συγκεκριμένα, υπογράψαμε την Υπουργική Απόφαση για χρηματοδότηση με 315 εκατ. ευρώ των επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης που θα υποβάλλουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι προκειμένου να κάνουν τις εκμεταλλεύσεις τους πιο σύγχρονες, πιο ανταγωνιστικές, πιο κερδοφόρες.

 

Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο «δρόμος» που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγρότες;

Επειδή η συνεταιριστική και εν γένει η συλλογική οργάνωση των αγροτών είναι ο μόνος δρόμος για να ενισχυθεί η παραγωγική βάση, δίνουμε κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση. Προχωράμε στην ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών και των Οργανώσεων Παραγωγών με ένα πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ που θα υποστηρίζει τη λειτουργία και τη δραστηριότητά τους. Υπογράψαμε επίσης την Υπουργική Απόφαση για να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις του LEADER σε όλη την ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη να συγκρατήσουμε τον τοπικό πληθυσμό. Θα δοθούν συνολικά 380 εκατ. ευρώ, για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα αξιοποιήσουν την τοπική παραγωγή, τους τοπικούς πόρους και τις ίδιες τις περιοχές αυτές.

 

Πόσα χρήματα θα εισρεύσουν στην ελληνική ύπαιθρο που αφορούν αναπτυξιακά προγράμματα;

Με λίγα λόγια, από την αρχή του 2018, περίπου 700 εκατ. ευρώ θα είναι στη διάθεση των αγροτών, των Ομάδων Παραγωγών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μια μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια με τρείς άξονες: εκσυγχρονισμός και καινοτομία, συλλογική οργάνωση, συνολική στήριξη της υπαίθρου.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

01-03-2018 21:15Chris

Τι θα γίνει με τους επιλαχόντες ρε άχρηστοι ;τουλάχιστον να διακόψουμε τον εφκα και να μπούμε στο ταμείο ανεργιας

Απάντηση

02-01-2018 21:48κωςστας

Γιατους επιλαχοντες φιλαρακι δε λεει κανεις τπτ..επειδη ομως σας ψιφησα 2 φορες ..αν δεν καμετε κατι για τους επιλαχοντες μεχρι το φεβρουαριο.. τις νεες εκλογες θα φατε μαυρισμα οχι τη τελευταιαβδομαδα των εκλογων να βαζετε τα λεφτα.. μου ειναι αχρηστα τοτε εχουμε χρεωθει και θα χρεωθουμε για ακομα μια χρονια μετα δεν εει.. ξανα σεβαστειται το κοσμο και το κοπο τοθς υς και πληρωαστε τους

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire