BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αν αποτύχει η ΚΑΠ, γκρεμίζεται το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα ως το 2020

«Αν η ΚΑΠ αποτύχει, τότε ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρηµα θα αποτύχει». Με τη φράση αυτή, που ανήκει στην Αυστριακή υπουργό Βιωσιµότητας και Τουρισµού, Ελίζαµπεθ Κόεστινγκερ, στην αρµοδιότητα της οποίας εµπίπτουν και τα αγροτικά ζητήµατα της χώρας, διατυπώνεται η αγωνία που επικρατεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας την ανάγκη συµβιβασµού µεταξύ των κρατών µελών για µια ΚΑΠ που θα ικανοποιεί σε µεγάλο βαθµό τα συµφέροντα του κάθε µέλους. Μιλώντας στην Agrenda, η κα. Κόεστινγκερ υποστήριξε πως µέχρι τον ∆εκέµβριο τα ζητήµατα που αφορούν την ΚΑΠ θα έχουν λυθεί και πως µάλιστα σε αυτήν την προοπτική θα εστιάσει την προσοχή της µέσα στα πλαίσια της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Αν αποτύχει η ΚΑΠ, γκρεμίζεται το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα ως το 2020

4
0

«Ποτέ δεν θα καταφέρουµε να έχουµε κάποια άλλη πολιτική ως Ευρώπη σαν την ΚΑΠ», συµπλήρωσε, εξηγώντας πως η ΚΑΠ αποτελεί την µοναδική ευρωπαϊκή πολιτική η οποία στην πραγµατικότητα είναι κοινή. Η κα. Κόεστινγκερ επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Φόρουµ του Άλπµπαχ, στις Αυστριακές Άλπεις, την προηγούµενη εβδοµάδα συµµετέχοντας στο πολιτικό συµπόσιο της διοργάνωσης και δήλωσε στην Agrenda πως ανέκαθεν υπήρχαν αµφιβολίες και φωνές που δήλωναν πως το τέλος της ΚΑΠ πλησιάζει, οι οποίες όµως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.

«Θα έδινα µια συµβουλή στα υπόλοιπα κράτη-µέλη, και αυτή είναι να προσπαθήσουµε σκληρά προκειµένου να διατηρήσουµε αυτό το νοµοθετικό πλαίσιο, κάνοντας και µερικούς συµβιβασµούς, αφού αποτελεί µια από τις µεγαλύτερες επιτυχίες της ΕΕ µέχρι τώρα», ανέφερε η κα. Κόεστινγκερ, συµπληρώνοντας πως «µπορούµε να συζητήσουµε τι χρειαζόµαστε πιο πολύ τον πρώτο ή τον δεύτερο πυλώνα; τις άµεσες πληρωµές ή την ανάπτυξη της υπαίθρου; όµως δεν πρέπει σε καµία περίπτωση να αµφισβητούµε την ΚΑΠ στο σύνολό της γιατί συνιστά παράγοντα ζωτικής σηµασίας για την ΕΕ».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία