BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ολοκλήρωση αξιολόγησης Μεταποίησης μέχρι τέλος του έτους

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των πάνω από 500 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραµµα Μεταποίηση, το αργότερο µέχρι το τέλος του 2018, αλλά και πρόσθετα κεφάλαια, από τα 150 εκατ. ευρώ του διαθέσιµου προϋπολογισµού, για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα από τα αιτήµατα που έχουν παραληφθεί, υποσχέθηκε ο γενικός γραµµατέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασίµης.

Kasimis

Γιώργος Κοντονής

0
0

«Στο πλάνο µας είναι να κάνουµε υπερδέσµευση, αλλά παράλληλα θα αναζητήσουµε, κυρίως για τα επενδυτικά µέτρα και συµπληρωµατικούς πόρους. Έχουµε κάνει ήδη µια πρώτη προσπάθεια να δούµε από πού θα µπορούσαµε να εξοικονοµήσουµε κάποιους πρόσθετους πόρους προκειµένου να δηµιουργήσουµε µια δεξαµενή από την οποία να ενισχύσουµε, σε βάθος χρόνου, έτι περαιτέρω τα επενδυτικά σχέδια», εξήγησε στην Agrenda ο κ. Κασίµης, διευκρινίζοντας πως «δεν µπορώ να εκτιµήσω ποιο θα είναι το ποσό των συµπληρωµατικών πόρων αυτή τη στιγµή, ωστόσο, απόφασή µας είναι να διοχετευτούν στα σχέδια βελτίωσης και στη µεταποίηση».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο ενηµερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν στο πλαίσιο της 83ης ∆ΕΘ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΣΕΒΕ, ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου είχε γίνει δέκτης έντονων παραπόνων από τµήµα του ακροατηρίου για το ρυθµό περαίωσης της διαδικασίας αξιολόγησης στα επενδυτικά σχέδια της µεταποίησης, σε σηµείο να αντιδράσει µε οξύ ύφος. «Είναι η ταχύτερη ιστορικά αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που έχει γίνει ποτέ. Είναι σε πολύ καλό δρόµο και ο σχεδιασµός είναι ότι µέχρι το τέλος του χρόνου θα την έχουµε ολοκληρώσει και θα έχουµε κάνει και εντάξεις επενδυτικών σχεδίων. ∆εν αποκλείεται να γίνουν και πληρωµές στα σχέδια τα οποία θα έχουν ενταχθεί, γιατί όπως ξέρετε υπάρχει αναδροµικότητα στις δαπάνες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σηµείο, αυτό, µάλιστα, ξεκίνησε ένας διάλογος µεταξύ του γενικού και δύο ατόµων από το ακροατήριο, οι οποίοι σχολίασαν την απάντησή του ως δικαιολογία. «Αυτή είναι η απάντησή µας, τί πάει να πει δικαιολογία;» ανέφερε ο κ. Κασίµης, για να ακολουθήσει ανταπάντηση ότι «αν δεν έχετε προσωπικό να πάρετε… δεν είναι ντροπή. Μετά από ένα χρόνο έφυγε ο επενδυτής… ποιος θα κάτσει. Μπείτε εσείς στη θέση του επενδυτή, θα περιµένατε τόσο;».

Με τους τόνους να έχουν ανέβει ο κ. Κασίµης εγκάλεσε τον συνοµιλητή του ότι «µάλλον δεν έχετε µνήµη. Εµείς σπεύσαµε αµέσως µετά την υποβολή των επενδυτικών σχεδίων, είχαµε ήδη κάνει προετοιµασία, επιλέξαµε αξιολογητή και η δουλειά αυτή γίνεται. Να σας πω και κάτι άλλο. Ξέρετε ότι πολλοί από τους επενδυτικούς φακέλους έχουν σοβαρά προβλήµατα και πρέπει να γίνει αλληλογραφία των αξιολογητών µε τους επενδυτές για να συµπληρωθούν; Το ευκολότερο που θα µπορούσαµε να κάνουµε θα ήταν να έχουµε απορρίψει αυτούς τους φακέλους». Παράλληλα, ο γενικός γραµµατέας είπε ότι πάνω από 60% των επενδυτικών φακέλων έχουν αλληλογραφία και συµπληρώνονται. «Ο σχεδιασµός είναι αυστηρός και είναι αυτός που σας λέω ότι µέχρι το τέλος του έτους θα έχουν γίνει οι εντάξεις των επενδυτών», επανέλαβε ο κ. Κασίµης, διαβεβαιώνοντας πως «το παρακολουθώ πολύ στενά το θέµα και υπάρχουν συσκέψεις διαρκείς για αυτό και πραγµατικά υπάρχει σηµαντική πρόοδος προστατεύοντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία