BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ενίσχυση μικρών εκμεταλλεύσεων και Δασικά ώριμα για προκήρυξη λέει ο Μανέτας

H oλοκλήρωση των προκηρύξεων που απομένουν με προτεραιότητα σε μέτρα, στα οποία συντρέχουν τώρα οι προϋποθέσεις ωρίμανσής τους, όπως οι ιδιωτικές επενδύσεις του LEADER από τις ΟΤΔ οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις το μέτρο των γεωργικών συμβουλών τα δασικά από το ΥΠΕΚΑ, αποτελούν τις προτεραιότητες για τις διαχειριστικές αρχές, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020, Νίκο Μανέτα.

Γιώργος Κοντονής

15
0

Σύμφωνα με τον κ. Μανέτα που μίλησε σε ημερίδα για τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μυτιλήνη, προβλέπεται παράλληλα εντός του 2018 η σύσταση δύο ταμείων αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΠΑΑ, σε συνεργασία με την ETEAN και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Επίσης, ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. – ΕΤΑΛ Α.Ε. Αναστάσιος Περιμένης παρουσίασε την πορεία υλοποίησης των προσκλήσεων του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου, με έμφαση στις δημόσιες παρεμβάσεις καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτικών επενδύσεων που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου.

Συγκεκριμένα ο κ. Περιμένης αναφέρθηκε στο τι θα καθιστά μία πρόταση «ειδική» στα Leader της Λέσβου, ώστε να λάβει ενίσχυση 65%:

Ο Δικαιούχος να είναι νέος κάτω των 35 ετών

Ο Δικαιούχος να είναι εταιρικό σχήμα Κοινωνικής Οικονομίας

Ο Δικαιούχος είναι κατά κύριο Επάγγελμα Αγρότης (πλην Αλιέων) ανεξάρτητα από την ηλικία.

Η πρόταση να έχει Καινοτόμο χαρακτήρα/Χρήση καινοτομίας και νέων τεχνολογιών.

Η πρόταση να αφορά εκσυγχρονισμό-βελτίωση-επέκταση υφιστάμενων επιχειρήσεων και όσον αφορά τον δικαιούχο ανεξαρτήτου ηλικίας για Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα.

Αναλυτικά εδώ η Στρατηγική του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD Λέσβου και ευκαιρίες χρηματοδότησης_Α.Μ.Περιμένης_ΕΤΑΛ Α.Ε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία