Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με το ίδιο πριμ η προκήρυξη για Νέους Αγρότες

Μέσα στο φθινόπωρο του 2013 θα είναι έτοιμο για προκήρυξη το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, προκειμένου να δεχτεί κι άλλους υποψηφίους. Υπολογίζεται ότι 5000-6000 δικαιούχοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη δράση, με πριμ πρώτης εγκατάστασης κατά μέσο όρο...

Με το ίδιο πριμ η προκήρυξη για Νέους Αγρότες

0
9
Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που παρείχε στις 9 Ιουλίου ο παραιτηθείς ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, το ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστεί από τη μετακίνηση κονδυλίων κατά το 2014 και το 2015 από προγράμματα με χαμηλή απορρόφηση. Ο ίδιος είπε ότι «λόγω της οικονομικής συγκυρίας, οι επενδυτικές δράσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση από τους επενδυτές, όπως παλαιότερα, ή λόγω έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης»

Νωρίτερα το Agronews μετέδιδε τα εξής:

Έρχεται προκήρυξη 100 εκατ. για πρώτη εγκατάσταση Νέων Αγροτών

Κατατέθηκε στα αρμόδια κοινοτικά όργανα η τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» πτυχή της οποίας αποτελεί η πρόβλεψη για την εξασφάλιση πόρων ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες μιας ακόμα πρόσκλησης Νέων Αγροτών που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στην αγροτική παραγωγή.Την ευθύνη προώθησης των διαδικασιών τροποποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2007-2013) είχε ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Θανάσης Θεχαρόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν, μετά τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα έχει υποβάλει την παραίτησή του

Για την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί, ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει προγραμματίσει φιλική ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους,  στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθεί και στο συγκεκριμένο θέμα αποσαφηνίζοντας ότι τον περασμένο μήνα υποβλήθηκε τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (η τελευταία σημαντική τροποποίηση που σχετίζεται και με τη στρατηγική του Προγράμματος) στην Ε.Ε. με στόχο την ενίσχυση συγκεκριμένων δράσεων στις οποίες δίνει προτεραιότητα η χώρα μας.

Μεταξύ των άλλων, με βάση αυτές τις ενέργειές μας θα υπάρξει νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα νέων αγροτών 100 εκ. ευρώ, αύξηση των πόρων για δημόσια έργα – αγροτικές υποδομές κατά 50 εκ. ευρώ και δυνατότητα νέας στοχευμένης προκήρυξης 30 εκατ. ευρώ για μικρά Σχέδια Βελτίωσης. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα συμβάλλουν στη βέλτιστη κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις του αγροτικού τομέα και να επιτευχθεί η αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος.

Σχόλια (9)
Προσθήκη σχολίου

22-10-2013 16:36john sarantakis

thelo na kaliergiso levanta peiramatika

Απάντηση

15-10-2013 17:25μελετητης

Πράγματι οι αγροτες του 2009 ταλαιπορούνται ακόμα , με υπευθύνους ΥΠΑΑΤ+ΟΠΕΚΕΠΕ .... γιατί όταν καταθέσεις για πληρωμή με βάση το ΟΣΔΕ και έρχεται μετά και σου λένε οτι είναι λάθος(επειδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκανε διορθώσεις μετά την αίτηση) και κανε νέα αίτηση και ο γεωπόνος αναγκάζεται να κάνει 2πλη και 3πλη δουλειά ... και οι αγρότες να περιμένουν να εισπράξουν ... μην αναφέρουμε τα σεμινάρια ...... φάκελος για πληρωμή 12 μήνες τώρα και δεν έχουν καλέσει ακόμα για το σεμινάριο και δεν προχωράει η πληρωμή . Συμβουλές : -μεγάλη προσοχή στα ενοικιαστήρια (διάρκεια , μην προκύψει πρόβλημα με τα δικαιώματα) - συνηδητοποιήστε οτι θα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνετε την ασφάλειά σας (όχι όπως τώρα) - ότι 10 χρόνια θα είσαστε αγρότες και αν προκύψει καμιά πλήρης απασχόληση εξω-γεωργική , η θα την προσπεράσετε ή θα επιστρέψετε τα χρήματα που λάβατε από το πρόγραμμα. - όχι υπερβολές στο μελλοντικό σχέδιο (για 2500€ παραπάνω) γιατί θα τα βρείτε σκούρα στο τέλος . - οι μελετητές είναι άνθρωποι, εργαζόμενοι , τρώνε πολύ περισσότερο χρόνο από ότι φαντάζεστε για να σας εξυπηρετήσουν και να σας βρουν την ιδανική λύση στο πρόβλημά σας και όταν καταθέτουν τον φάκελο είναι λογικό να θέλουν τα χρήματα τους . Μην τους κάνετε εχθρούς σας .

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα