BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Επένδυση 1 εκατ. ευρώ σε εμφιαλωτική μηχανή από ΤΡΙΚΚΗ

Νέα επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ υλοποιεί το Εργοστάσιο Γάλακτος – ΤΡΙΚΚΗ που αφορά στην εγκατάσταση υπερσύγχρονης εμφιαλωτικής μηχανής δυναμικότητας 6.500 λίτρων την ώρα και στην τοποθέτηση φωτοβολταικού πάρκου στη στέγη του Εργοστασίου. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις υλοποιούνται μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εγκεκριμένου προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ για την ΤΡΙΚΚΗ.

IMG_04411

Γιώργος Κοντονής

22
0
Η επένδυση θα ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγική ικανότητα της ΤΡΙΚΚΗ που τα τελευταία χρόνια διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στην αγορά φρέσκου γάλακτος και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο μοντέλο εμφιαλωτικής μηχανής, της πρωτοπόρας στο είδους εταιρίας CALDI, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η τεχνολογία στον τομέα της εμφιάλωσης γάλακτος, συνδυάζοντας την υψηλή παραγωγική ικανότητα με την απόλυτη διασφάλιση των όρων υγιεινής και προστασίας του ευπαθούς προϊόντος.

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη επένδυση η ΤΡΙΚΚΗ υλοποιεί την εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος στη στέγη της κεντρικής παραγωγικής δομής, δυναμικότητας (σε πρώτη φάση), 210 watt με στόχο την εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης και κατανάλωσης ηλιακής ενέργειας. Σύμφωνα με τον πρόεδρου του Συνεταιριστικού Ομίλου της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέα Λιούτα «Η ΤΡΙΚΚΗ, ως καινοτόμα συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος, πρωτοπορεί και πάλι ενισχύοντας σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα που θα της επιτρέψει να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά προσφέροντας, όπως πάντα, άριστης ποιότητας προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά με ολόφρεσκο γάλα παραγωγών της περιοχής. Παράλληλα, συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος με την εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος στη στέγη του Εργοστασίου».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία