BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφών για την Ενεργειακή Κοινότητα Αγρινίου

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 οι αιτήσεις εγγραφής στις Ενεργειακές Κοινότητες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου «Η Ένωση», στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, που προγραμματίζει η οργάνωση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Για το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο πραγματοποιήθηκε και σχετική εκδήλωση, την περασμένη Πέμπτη, στο Αγρίνιο.

Γιώργος Κοντονής

14
0

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν αναλυτικότερα να ενημερώνονται για το διαδικαστικό σκέλος και να υποβάλουν την αίτηση εγγραφής τους στο ειδικό Τμήμα που από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου θα λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγρινίου, στην οδό Παπαϊωάννου 23.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Ένωσης Αγρινίου, στη μεγάλη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Α.Σ. Ένωση Αγρινίου και οι Ενεργειακές Κοινότητες «Ένωση Αγρινίου» και «Ανεμόεσσα Ακαρνανία», με θέμα την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας και την υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου των 34 έργων στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικής ισχύος 168Mw, που έχουν δρομολογηθεί.

Οι ομιλητές επισήμαναν πως το όλο εγχείρημα έχει διττό χαρακτήρα: Την ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια απεξάρτησης από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα («να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του αέρα, για να αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας περισσότερο καθαρό αέρα») και ταυτόχρονα τη μετουσίωση σε έργο της ίδιας της έννοιας του «συνεταιρίζεσθαι», την ένωση δυνάμεων δηλαδή, ώστε να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε τη φτώχεια μας και να γίνουμε οι ίδιοι εκείνοι που θα πάρουμε τις τύχες στα δικά μας τα χέρια, επενδύοντας στον τόπο μας.

Όπως, εξήγησε και ο Σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο  Δημήτρης Τσέκερης στην τοποθέτησή του, οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι αστικοί συνεταιρισμοί και έχουν ως βασική τους αρχή τη διάχυση του οφέλους στα µέλη της ενεργειακής κοινότητας, καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Το στοιχείο της τοπικότητας είναι κεντρικό στο σχεδιασμό τους, καθώς βασική επιδίωξη είναι η παραγωγή προστιθέμενης αξίας για τις τοπικές κοινωνίες. Κεντρικός στόχος είναι η ενδυνάμωση του ρόλου των πολιτών και των τοπικών φορέων στον ενεργειακό τομέα. Και αυτό ακριβώς ξεκίνησε με την ημερίδα που μόλις ολοκληρώθηκε… Είναι η προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, η προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία