Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Στα σκαριά το ενεργειακό πάρκο 20 εκατ. ευρώ της ΕΒΟΛ

Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή φωτοβολταϊκού και αιολικού πάρκου στο νομό Μαγνησίας δρομολογεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ.

printzos-img_3

Μαρία Γιουρουκέλη

1801
1

 Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, η επένδυση αυτή θα αποτελείται σε πρώτη φάση από 500 Αγρότες οι οποίοι θα συμμετέχουν με ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ, ήτοι συνολικό ποσό 1.500.000 ευρώ.

Στην προσπάθεια θα συνδράμει οικονομικά και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου με το ποσό των 5.000.000 ευρώ, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με δανεισμό.

Βάσει της μελέτης που έχει γίνει προβλέπεται οι Αγρότες μετά τον τρίτο χρόνο να έχουν από την επένδυση αυτή ένα εισόδημα της τάξης των 4.000 ευρώ το χρόνο το οποίο και θα φτάσει μετά από έξι χρόνια στις 7.000 ευρώ ετησίως.

«Θεωρούμε με την επένδυση αυτή οι Αγρότες μας θα έχουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να ανασάνουν οικονομικά, να μείνουν στο χωριό τους, να καλλιεργήσουν, να παράγουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Πλέον όμως της οικονομικής απολαβής που θα έχουν οι Αγρότες, εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι θα μπορέσουν να βοηθηθούν για την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου που υπάρχει, δηλαδή την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου θα ακολουθήσει και δεύτερο που θα αφορά άλλα 500 μέλη ώστε σε πρώτη φάση ο αριθμός των Αγροτών να φτάσει τους 1.000 και σε δεύτερο στάδιο να φτάσει τον αριθμό των 2.000 που είναι και ο τελικός στόχος με ορίζοντα πενταετίας. Το μεγαλόπνοο αυτό όραμα στην τελική του μορφή θα αποτελείται από επένδυση των 100.000.000 ευρώ.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δεν πιστεύει ότι όλο αυτό το εγχείρημα είναι εύκολος στόχος, έχει επίγνωση των δυσκολιών καθώς και των διαδικαστικών και τεχνικών προβλημάτων που θα υπάρξουν.  Θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θεωρεί ότι με τη βοήθεια της πολιτείας, της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα βοηθηθούν οι επενδύσεις και σε συνδυασμό με τη βοήθεια προς τον Αγροτικό κόσμο, ο σχεδιασμός αυτός πιστεύουμε θα έχει αίσιο αποτέλεσμα.», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΒΟΛ.

Ήδη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας δύο αυτόνομων ενεργειακών κοινοτήτων οι οποίες βάσει των πλεονεκτημάτων του σχετικού νόμου 4513/2018 θα προχωρήσουν στην υλοποίηση όλου του επενδυτικού εγχειρήματος της πρώτης φάσης.

Ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος άμεσα θα ξεκινήσει την ενημέρωση επί της επένδυσης αυτής αρχή γενομένης από τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη αλλά και με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού από τους οποίους θα ζητήσει τη βοήθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-08-2019 08:40Αθανασιος

Μπράβο και στον σύριζα και στην ΝΔ . Διαλύσατε τον γεωργό, είστε για κρεμάλες .Ποιο συμπληρωματικό εισόδημα ? Μήπως θέλετε να πείτε το μοναδικό εισόδημα ? Για τα αγροτικά προιόντα δεν κάνατε τίποτα.Αν θέλετε να μείνουν οι αγρότες στην ύπαιθρο να μάθετε τι θα πει κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη . Βολιώτες φίλοι μου μην ψαρώνετε. Μια κοροίδια είναι όλο αυτό. Αν ήθελαν να κάνουν κάτι θα είχαν ξεκαθαρίσει τις λέρες μέσα στους συνεταιρισμούς και θα ασχολούνταν με την υπεραξία των αγροτικων μας προιόντων. Αλλά όπως βλέπετε όλα εισαγόμενα και εμείς τα εξάγουμε όλα τζάμπα μέσω των εμπόρων-απατεώνων. ΘΑΡΡΑΛΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία