BACK TO
TOP
Special Reports

Μια νέα εποχή στην απόλαυση του οίνου κατοχυρώνουν οι πάνω από 60 διακρίσεις του Κτήματος Semeli

Στη Νεµέα µε το ήπιο µεσογειακό κλίµα και το εξαιρετικό terroir, το Κτήµα Semeli παράγει κρασιά µε ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα οποία έχουν κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του κρασιού σε όλο τον κόσµο.

Nasiakos-Lewnidas

17
1

Στον ευλογηµένο τόπο της Νεµέας µε το ήπιο µεσογειακό κλίµα και το εξαιρετικό terroir, σε συνδυασµό µε την εξειδικευµένη τεχνογνωσία των οινοποιών και το αρµονικό ταίριασµα γηγενών και επιλεγµένων διεθνών ποικιλιών, το Κτήµα Semeli παράγει κρασιά µε ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα οποία έχουν κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του κρασιού σε όλο τον κόσµο.

Το οινοποιείο εκφράζει µια συνολική προσέγγιση στη σύγχρονη οινοποίηση.

Η ιστορία της οινοποιητικής δραστηριότητας τoυ Κτήµατος Semeli ξεκινά ήδη από το 1979 ενώ το 2003 λειτούργησε το σύγχρονο οινοποιείο 4.000 τ.µ. στην καρδιά του ιδιόκτητου αµπελώνα σε µια πλαγιά κατάφυτη από αµπέλια, που έχει από παλιά τη φήµη παραγωγής σταφυλιών υψηλής ποιότητας, στο Κούτσι Κορινθίας. Χτισµένο µε σεβασµό στο περιβάλλον, σε υψόµετρο 600 µ. το οινοποιείο εκφράζει µια συνολική προσέγγιση στη σύγχρονη οινοποίηση.

Ο ιδιόκτητος αµπελώνας, ο οποίος καλύπτει έκταση 300 στρεµµάτων, συµπληρώνεται µε αµπελώνες που βρίσκονται στην ίδια κοινότητα και ανήκουν σε αµπελουργούς που έχουν συνάψει µακροχρόνιες συµβάσεις συνεργασίας µε το Κτήµα Semeli. Πρωταρχικοί στόχοι είναι η ανάδειξη του ποιοτικού δυναµικού του αµπελώνα της Νεµέας, καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονοµίας.

Πρωταρχικοί στόχοι είναι η ανάδειξη του ποιοτικού δυναµικού του αµπελώνα της Νεµέας, καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονοµίας.

Για την παραγωγή κρασιών υψηλού επίπεδου το Κτήµα Semeli αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρουν ορισµένες από τις σηµαντικότερες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, όπως το πολυµορφικό και γεµάτο ζωντάνια Αγιωργίτικο, το υπέροχα γευστικό και φρουτώδες Μοσχοφίλερο, ο λεπταίσθητος Ροδίτης και η αρωµατική Μαλαγουζιά.

Στη µεγάλη αίθουσα υποδοχής, λειτουργούν δύο «κόµβοι» γευσιγνωσίας, ένας για µεγάλα groups και ένας µικρότερος για πριβέ συναντήσεις.


Ως αποτέλεσµα όλων των παραπάνω τα κρασιά του Κτήµατος έχουν αποσπάσει πολλαπλές διεθνείς διακρίσεις στο πέρασµα του χρόνου, αρκεί δε να σηµειωθεί ότι µόνο µέσα στο 2018 συνολικά ανήλθαν στις 61 µε 11 ετικέτες Semeli να κατακτούν 14 χρυσά µετάλλια και διακρίσεις σε 10 διαγωνισµούς οίνου.



Οινοτουρισµός

Το Κτήµα Semeli είναι ένα από τα πρώτα οινοποιεία στην Ελλάδα που έδωσαν έµφαση στον οινοτουρισµό. Σε ένα περιβάλλον φυσικής οµορφιάς, µε πολλαπλές δράσεις στους χώρους του, επιχειρεί να προσφέρει µια µοναδική εµπειρία φιλοξενίας και οινογευσίας σε ταξιδιώτες και φίλους του κρασιού από όλη την υφήλιο.



Μεταξύ άλλων στη µεγάλη αίθουσα υποδοχής, λειτουργούν δύο «κόµβοι» γευσιγνωσίας, ένας για µεγάλα groups και ένας µικρότερος για πριβέ συναντήσεις, ενώ υπάρχει επίσης εστιατόριο χωρητικότητας 25 ατόµων και µεγάλη βεράντα µε υπέροχη θέα στον κάµπο της Νεµέας έως και τη Ζήρεια.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-03-2019 12:05Ioannis Efstathios Varvarigos

Συγχαρητήρια, Κάθε πρόοδο στην σημαντική σας προσπάθεια.Πιστεύω ότι όσο περισσότερο φροντίζετε αυτό που κάνετε η ανταπόδοση θα είναι πολλαπλάσια. Καλή προσπάθεια και πολλές διακρίσεις ποιότητας. Ιωάννης Βαρβαρίγος,M.D.,PhD

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία