BACK TO
TOP
Special Reports

Η αντισυμβατική σκέψη στην ελιά τη θέλει βουτηγμένη στο μπράντι

Η διαφορετική σκέψη στην ελιά τη βούτηξε στο μπράντι, ενώ οι αντισυμβατικοί κωδικοί που ξεχωρίζουν στο επιχειρηματικό πλάνο που ακολουθεί με πίστη ο Οδυσσέας Βλαχάβας, κάνουν την Ellion Olive Oil & Olives να ξεχωρίζει.

Vlaxavas_Odysseas_IMG_1995_2

140
0

Επιτραπέζιες ελιές µαριναρισµένες σε πετιµέζι και κόκκινη πιπεριά είναι ο καινούριος γευστικός πειραµατισµός που πρόσθεσε στην ανατρεπτική γκάµα προϊόντων µε την ετικέτα «Ellion» που ιδιοπαράγει και τυποποιεί ο ελαιοπαραγωγός Οδυσσέας Βλαχάβας.

Το εµπορικό λανσάρισµα του νέου κωδικού στην αγορά ξεκίνησε µέσα στο 2019 και τα πρώτα δείγµατα προοιωνίζονται καλή αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό, όπως τόνισε στην Agrenda ο έµπειρος παραγωγός και τυποποιητής επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου, από το χωριό Κελί της ορεινής Βόρειας Χαλκιδικής. Καλλιεργώντας στη γενέτειρά έναν ξερικό, σχεδόν αιωνόβιο, ηµιορεινό ελαιώνα, σε 300 µέτρα υψόµετρο µε 1.400 ρίζες ποικιλίας «Χαλκιδικής» και «Γαλανό» ο κ. Βλαχάβας αποφεύγει γενικότερα την πεπατηµένη και τις κλασσικές λύσεις. ∆εν είναι άλλωστε τυχαίο πως για να ασχοληθεί µε το λάδι και την ελιά, παράτησε σε µια νύχτα, την «καλοστηµένη» του επαγγελµατική καριέρα στο χώρο της φυσιοθεραπείας και αποφάσισε, το 2008, πρώτα να εκπαιδευτεί στη γευσιγνωσία του ελαιόλαδου και κατόπιν να αναλάβει επαγγελµατικά τη φροντίδα του ελαιώνα του και, ένα χρόνο µετά, να δηµιουργήσει την «Ellion Olive Oil & Olives».

Έτσι, πριν από το συνδυασµό πετιµεζιού µε πιπεριά, έχει δηµιουργήσει µια σειρά από αντισυµβατικές προτάσεις εκπυρηνοµένης επιτραπέζιας ελιάς, στις οποίες το µαρινάρισµα έχει γίνει είτε µε µπράντι Μεταξά και χυµό πορτοκάλι, είτε µε τζίντζερ, κόλιαντρο και δυόσµο, είτε γεµιστή µε κρέµα τυριού φέτας, µέσα σε τρουφέλαιο, είτε µε τσίλι και µε καπνιστή πάπρικα, είτε µε µουστάρδα Dijon και µέλι.

 

Δεύτερος βραχίονας η παραγωγή και τυποποίηση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου

Οι επιτραπέζιες ελιές, ωστόσο, είναι ο ένας επιχειρησιακός βραχίονας µε τον οποίο αναπτύσσει την οικοτεχνία του. Ο δεύτερος έχει να κάνει µε την παραγωγή και την τυποποίηση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, από το δικό του ελαιώνα, αλλά και από συνεργαζόµενους παραγωγούς, που κυκλοφορεί ήδη σε δύο κωδικούς.

«Το ένα είναι φυσικό χαρµάνι από τις ποικιλίες Χαλκιδικής και Γαλανό και παράγεται από ελιές που προέρχονται από τον δικό µου ελαιώνα, ο οποίος αποτελείται από δέντρα ηλικίας σχεδόν 100 ετών, ενώ το άλλο είναι από ελιές ποικιλίας Κορωνέικη, οι οποίες παράγονται µε τα δικά µου στάνταρντ και τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές και τις ελαιοποιώ ο ίδιος για να πάρω την ποιότητα που θέλω», µας εξηγεί ο κ. Βλαχάβας και προσθέτει ότι η συγκοµιδή κι η έκλθιψη γίνονται πάντα αυθηµερόν.

Ειδικά για το blend των δύο χαλκιδικιώτικων ποικιλιών, που κυκλοφορεί µε το brand «Ellion Gastronomy» και σχεδόν στο σύνολό του εξάγεται  σε Γαλλία, Πολωνία και Βέλγιο, το ισχυρό του πλεονέκτηµα, αναφέρει ο ίδιος είναι η περιεκτικότητα υψηλών φαινολικών ουσιών, πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και η διατήρηση των έντονων γευστικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου για µεγάλη χρονική περίοδο.

 

Αµφότερα τα ελαιόλαδα της οικοτεχνίας, κυκλοφορούν σε συσκευασία των 500 ml, ενώ για τις ποσότητες εκείνες που προορίζονται για χρήση σε κουζίνες και γενικά στο χώρο του HORECA, ο τυποποιητής διαθέτει και ένα µεγαλύτερο δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων.

Εξαγωγικός εν πολλοίς είναι παράλληλα ο προσανατολισµός και για τις επιτραπέζιες ελιές που παράγει και τυποποιεί ο κ. Βλαχάβας όµως στα σχέδιά του είναι να µπει πιο δυναµικά µε τη γκάµα των προϊόντων του και στην εγχώρια αγορά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία