Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άγριες ελιές μαζί με αρωματικά φυτά στις πλαγιές της κοιλάδας του Αλφειού ποταμού

Μια εταιρεία από την Κάτω Ριζοσπηλιά Αρκαδίας, που το 2011 ξεκίνησε ένα ταξίδι ανακάλυψης γύρω από τις φαινόλες ελαιολάδου και τα οφέλη υγείας, σήµερα παράγει τρία από τα πιο βραβευµένα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα παγκοσµίως.

Το Κτήµα βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Αρκαδίας, στις πλαγιές της κοιλάδας του Αλφειού Ποταµού στο ∆ήµο Γορτυνίας. Για περισσότερο από 300 χρόνια, άγριες ελιές -που µετέπειτα µπολιάζονται- φυτρώνουν σε αρµονία µε ευεργετικά βότανα και αρωµατικά φυτά, κερδίζοντας βαθύ σεβασµό ως µια πηγή ενέργειας, εισοδήµατος και υγιεινός τροφής.

Χρόνια έρευνας και δοκιµών

Μετά από χρόνια έρευνας, µελέτης και δοκιµών σε συνεργασία µε ελαιοτριβεία, πανεπιστήµια, παραγωγούς και άλλες οργανώσεις, σήµερα η The Greek Olive Estate A.E. παράγει κάθε χρόνο, σταθερά, υψηλά φαινολικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο µε περιεκτικότητα σε φαινόλες που το κατατάσσουν στο υψηλότερο 5% µετρήσεων φαινολών που έχουν γίνει από το ΕΚΠΑ σε συνεργασία µε το Παγκόσµιο Κέντρο Ελιάς. Οι πολυφαινόλες ελαιολάδου ευθύνονται για  τα οφέλη υγείας του ελαιολάδου και  για τις οποίες το 2012 εγκρίθηκε από την Ε.Ε. ο ισχυρισµός υγείας ενάντια στην οξείδωση των λιπιδίων του αίµατος, κάτι που κατά περίπτωση προκαλεί καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Σήµερα, και µε τη συνεισφορά ελαιολάδου από την The Greek Olive Estate, πραγµατοποιούνται υποσχόµενες µελέτες σχετικά µε νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως το Alzheimer και ο Αυτισµός, ανάµεσα σε πολλές µελέτες που γίνονται γύρω από τις φαινόλες ελαιολάδου τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τις φαινόλες

Η The Greek Olive Estate προσφέρει τα ελαιόλαδά της µε βάση τις φαινόλες και την ιδανική χρήση τους. Το ελαιόλαδο καθηµερινής χρήσης Drop of Life Organic,  το PhenOLIV Organic για αυτούς που θέλουν όλα τα οφέλη υγείας σε µια µικρή κουταλιά  και το Drop of Life Limited Reserve γι’ αυτούς που θέλουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο και υγιεινό στους αγαπηµένους τους ή συνεργάτες.

Πολλαπλές βραβεύσεις

ΟΛΑ τα ελαιόλαδα της The Greek Olive Estate είναι πιστοποιηµένα βιολογικά, µε τα υψηλότερα βραβεία σε διαγωνισµούς φαινολικών ελαιόλαδων όπως o Berlin GOOA 2021 – Platinum Award – Drop of Life Organic & PhenOLIV Organic, Olympia Awards 2021 – Gold Award – Drop of Life Limited Reserve & PhenOLIV Organic & Drop of Life Organic.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...