Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Κέρκυρα το συνέδριο «Haicta 2013»

Από τις 19 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε στην Κέρκυρα το 6ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Ξεκίνησε στην Κέρκυρα το 6ο Διεθνές Συνέδριο «HAICTA 2013»

11
0

Το συνέδριο που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ) - Παράρτημα Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με την υποστήριξη του COST (European Cooperation in Science and Technology) και υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, αποτελεί τη σημαντικότερη επιστημονική εκδήλωση της Εταιρείας, που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και άλλους φορείς.

Στη φετινή διοργάνωση του HAICTA 2013, στην οποία συμμετέχουν ερευνητές από 28 χώρες, υποβλήθηκαν 113 επιστημονικές εργασίες από τις οποίες 93 εργασίες κρίθηκαν αποδεκτές για παρουσίαση και δημοσίευση στα Πρακτικά του συνεδρίου. Στην Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου που έκρινε τις υποβληθείσες εργασίες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 καταξιωμένοι επιστήμονες από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο, με εφαρμοσμένο ερευνητικό έργο στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στη γεωργία, τα τρόφιμα και το περιβάλλον.

Το συνέδριο HAICTA 2013 αποτελεί διεθνή συνάντηση, στην οποία έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ερευνητές και ειδικοί στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στoν αγροτικό χώρο θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στον συγκεκριμένο τομέα, με κύριο στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επιστημόνων, καθώς επίσης και των διαφόρων οργανισμών, αγροτικών οργανώσεων, συλλόγων, συνεταιρισμών και Mη Kυβερνητικών Oργανισμών (ΜΚΟ), στις δυνατότητες που παρέχει η εφαρμογή των καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία και εν γένει το φυσικό περιβάλλον.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην έναρξη του Συνεδρίου είναι ο κ. Μανώλης Κουμπαράκης, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η τελετή έναρξης θα γίνει στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωάννη Θεοτόκη 72, Κέρκυρα, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 08.45 π.μ.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην 2η μέρα του Συνεδρίου είναι ο κ. Αλέξανδρος Σιδερίδης, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πληροφορικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, για την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Κυριακή 22/9/2013, έχει προγραμματισθεί επίσκεψη και ξενάγηση των συνέδρων στην πόλη της Κέρκυρας, φημισμένο διεθνώς τουριστικό προορισμό που έχει εμπνεύσει την ελληνική λογοτεχνία και έχει γίνει σκηνικό για διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες. 

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν o Δήμος Κέρκυρας, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των περιβαλλοντικών τεχνολογιών (MARATHON DATA SYSTEMS, SCIENTACT, CONTROLA), η Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το ΓΕΩΤΕΕ, η τοπική  εταιρεία KOUM QUAT MAVROMATIS,  η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ «CORFU BEER», το ξενοδοχείο YASOO και η ψηφιακή εφημερίδα ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ.

Προηγούμενες διεθνείς δραστηριότητες της Ελληνικής Εταιρίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ):
2002:  Conference of the Hellenic Association of ICT in Agriculture, Food and Environment (HAICTA), 6-7 June 2002, Athens [HAICTA 2002]
2004: 2nd International Conference of HAICTA - Hellenic Association of Information and Communication Technology in Agriculture, Food and Environment, 17-19 March 2004, Thessaloniki (HAICTA 2004).
2006: 3rd International Conference of HAICTA - Hellenic Association of Information and Communication Technology in Agriculture, Food and Environment, 20-23 September 2006, Volos (HAICTA 2006).
2008: International Advanced Workshop on Information and Communication Technologies for Sustainable Agri-production and Environment, 20-23 May 2008, Alexandroupolis (AWICTSAE 2008).
2008: 4th International Conference of HAICTA- Hellenic Association of Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment, 18-20 September 2008, Athens (HAICTA 2008).
2011: 5th International Conference of HAICTA- Hellenic Association of Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment, 8-11 September 2011, Skiathos Island, Greece (HAICTA 2011).

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HAICTA2013: http://2013.haicta.gr/

Παράλληλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email της Γραμματείας του Συνεδρίουhaicta2013@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή στα τηλέφωνα των 2 Συν-προέδρων του Συνεδρίου [τηλ. Προέδρου της ΕΠΕΓΕ καθ. κ. Χρήστου Μπάτζιου 6977449176 & τηλ. Προέδρου του Παραρτήματος Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας της ΕΠΕΓΕ καθ. κ. Βαγή Σαμαθρακή 6958479158].

Πηγή: corfupress.com 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία