Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Η Honda μπαίνει δυναμικά στην αγορά των τζετ

Την δημιουργία του πρώτους αεροσκάφους της, με όνομα HondaJet, αποκάλυψε η εταιρία Honda, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στη Γενεύη (European Business Aviation Convention- EBACE).Η εταιρία είναι γνωστή περισσότερο για τις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητά της, ωστόσο δραστηριοποιείται και στον χώρο των αεροσκαφών.

Η Honda μπαίνει δυναμικά στην αγορά των τζετ

7
0
Το αεροσκάφος, με τον ιδιαίτερα φουτουριστικό σχεδιασμό, είναι έτοιμο για δοκιμές εδάφους και η εταιρεία παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειώσει εν όψει της ένταξής του σε «ενεργό υπηρεσία»

«Οι πιο σημαντικοί στόχοι της Honda Aircraft Company είναι η απόκτηση πιστοποίησης τύπου από την Federal Aviation Administration και η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους για πελάτες» δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Honda Aircraft Company, Μιτσιμάσα Γουτζίνο. «Η συνολική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στην επίτευξη αυτών των στόχων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015». 

Το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο συναρμολόγησης με το πρώτο σετ κινητήρων GE Honda HF120 παραγωγής. Οι κινητήρες έχουν εγκατασταθεί  και η εταιρεία σύντομα θα ξεκινήσει τις δοκιμές εδάφους, με την πρώτη πτήση να αναμένεται αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης βρίσκονται ήδη εννέα αεροσκάφη, και ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να έχουν αυξηθεί στα δέκα.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει το HondaJet το πλέον εξελιγμένο ελαφρύ τζετ που υπάρχει στον κόσμο. Στις καινοτομίες του περιλαμβάνονται πρωτοποριακός σχεδιασμός με τοποθέτηση κινητήρων πάνω από το φτερό, ειδικό αεροδυναμικό σχέδιο με τεχνολογία NLF (Natural Laminar Flow) για υψηλότερες ταχύτητες και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, ελαφριά κατασκευή ανθεκτικών ινών άνθρακα και προηγμένο κόκπιτ, που περιλαμβάνει σύστημα avionics Garmin G3000 επόμενης γενιάς, με τεχνολογία οθονών αφής.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και επτά άτομα (δύο μέλη πληρώματος, πέντε επιβάτες) και η μέγιστη ταχύτητα cruise του είναι 420 KTAS (περίπου 780 χιλιόμετρα ανά ώρα). Όσον αφορά στον ρυθμό ανόδου του, ανέρχεται στα 3.990 πόδια ανά λεπτό. Το κόστος του υπολογίζεται στα 4,5 εκατ. δολάρια.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία