Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Καινοτομία για μέγιστη παραγωγικότητα

Ο John κι ο James Jackson, πατέρας και γιος, διευθύνουν από κοινού την Jackson Farming στην επαρχία KwaZulu-Natal της Ν. Αφρικής. Οι δυο τους γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον εξοπλισμό τους ώστε να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους.

Καινοτομία για μέγιστη παραγωγικότητα

3
0

Ο ψεκασμός είναι μια από τις καλλιεργητικές εργασίες που μέσα από προγραμματισμό μπορεί να γίνει πολύ πιο αποδοτική. Ο John Jackson διαθέτει ένα αυτοκινούμενο ψεκαστικό  John Deere 4720  με βραχίονα 30 μέτρων και δεξαμενή των 3.000 λίτρων, που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα διεύθυνσης Greenstar AutoTrac της Deere.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, συνδυαζόμενα με μια επένδυση σε  RTK και ένα σταθμό βάσης, δίνουν ακρίβεια της τάξης των 2 εκατοστών.

Για να βελτιστοποιήσει τον ψεκασμό, η Jackson Farming διαθέτει έναν συρόμενο αναδευτήρα του Νοτιοαφρικανού κατασκευαστή Jerrycar Company. Λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα βυτίο νερού 6.000 λίτρων  και διαθέτει αντλία με παροχή 1.000 λίτρων/λεπτό, που κινείται με έναν μικρό πετρελαιοκινητήρα Robin, αναμειγνύοντας ως και 750 λίτρα χημικών στο αγρόκτημα, μέσω ενός διανομέα που διατρέχει σε όλο το μήκος της δεξαμενής του αναδευτήρα. Όταν το ψεκαστικό έρχεται για να γεμίσει, το Jerrycar αναπληρώνει τη δεξαμενή των 3.000 λίτρων μέσα σε λίγα λεπτά με 750 λίτρα προαναμεμιγμένων χημικών, μαζί με 2.250 λίτρα νερού από το βυτίο. Αυτή η ποσότητα αρκεί για 400 στρέμματα , πράγμα που σημαίνει ότι η αποδοτικότητα του ψεκαστικού ανέρχεται στα 400 στρέμματα την ώρα, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου για το ξαναγέμισμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία