BACK TO
TOP
Σπάνιες Μελέτες

Τα ελευθέρας βοσκής μόνο καλό κάνουν στον πλανήτη

Απαντήσεις σε επιχειρήματα πολλών πως η κτηνοτροφία, εκτός των άλλων, είναι φοβερά ενεργοβόρα, εφόσον κατασπαταλά τους υδάτινους πόρους, μολύνει με τα ζωικά της απόβλητα τον υδροφόρο ορίζοντα, διαβρώνει το έδαφος και συμβάλλει τα μέγιστα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου με τις εκπομπές επικίνδυνων αερίων από τις μεγαλοβιομηχανίες παραγωγής κρέατος, έρχεται να δώσει μια Βρετανική έρευνα από το Σύνδεσμο Κτηνοτροφίας PFLA.

2-Voskotopia

206
0

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτροφίας PFLA  δημοσίευσε ένα έγγραφο που περιγράφει γιατί τα βοοειδή και τα πρόβατα που τρέφονται  100% με γρασίδι μπορούν να  αποτελέσουν τελικά την λύση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, και όχι το πρόβλημα.

Απαντώντας  στην ευρεία έκκληση των  μέσων μαζικής ενημέρωσης για λιγότερη κατανάλωση κρέατος  για περιβαλλοντικούς λόγους, το PFLA επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι δεν συγκαταλέγεται όλο το κρέας σε αυτή την άποψη αυτή.

Τα προϊόντα που προέρχονται από ζώα τα οποία τρέφονται αποκλειστικά με γρασίδι και ποτέ με σιτηρά καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της γονιμότητας του εδάφους και στη δέσμευση του άνθρακα, στην ενίσχυση της άγριας ζωής, στη δημιουργία καλής διαβίωσης των ζώων και στην παραγωγή πιο υγιεινών κρεάτων.

«Όλα τα μέλη των αγροτών μας είναι παθιασμένα με τα βοοειδή  που βόσκουν στο φυσικό τους περιβάλλον, προσφέροντας στους καταναλωτές  καλύτερο πιστοποιημένο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα βοσκοτόπων για ζωή», λέει ο γενικός διευθυντής της PFLA Russ Carrington.

«Γνωρίζουμε οικολογικά ότι αυτό έχει νόημα για τα ζώα, τους ανθρώπους και τον πλανήτη, αλλά αναγνωρίζουμε επίσης, ότι τα ζώα συντελούν στην αλλαγή του κλίματος. Έτσι, εξετάσαμε λεπτομερώς  το θέμα και δημοσιεύσαμε μερικές απαντήσεις σε κοινά περιβαλλοντικά ζητήματα που τέθηκαν, με βάση τις πιο πρόσφατες επιστήμες και έρευνες».

  • Το έγγραφο υπογραμμίζει ότι τα βοοειδή και τα πρόβατα δεν προκάλεσαν την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα εκτρέφονται εντατικά έχει παίξει  σημαντικό ρόλο.
  • Η σχεδόν παγκόσμια αποδεκτή αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των συναφών κλιματικών αλλαγών οφείλεται κυρίως στην καύση ορυκτών καυσίμων από τη βιομηχανική επανάσταση.
  • Οι τροφές των ζώων, συμπεριλαμβανομένων των βοοειδών, των χοίρων και των πουλερικών, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα ορυκτά καύσιμα για την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, τη μεταποίηση, τη μεταφορά και τη διατροφή των σιτηρών. Αντίθετα, τα βοοειδή και τα πρόβατα που τρέφονται από βοσκότοπους βασίζονται σε υπάρχοντα λιβάδια και ελάχιστη χρήση πρόσθετων ουσιών.
  • Η ποσότητα μεθανίου που εκβάλλουν τα βοοειδή στην ατμόσφαιρα συχνά συγκρατείται ως ένας καλός λόγος να καταναλώνουμε λιγότερα κρέατα. Αλλά οι εκπομπές μεθανίου αποτελούν μέρος του φυσικού κύκλου του άνθρακα και η καύση ορυκτών καυσίμων και η εντατική γεωργία έχει διαταράξει τη σταθεροποιητική επίδραση αυτού του κύκλου.

Άλλα συστήματα λιγότερο υπεύθυνα για το κλίμα προσθέτουν σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά η μετάβαση σε αγρο-οικολογικά συστήματα όπως το Pasture for Life, που διαχειρίζεται τις γεωργικές εκτάσεις για τη μεγιστοποίηση της δέσμευσης άνθρακα, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή του.

Το έγγραφο ολοκληρώνεται με το ερώτημα: «Μπορώ ακόμα να φάω βόειο κρέας, αρνί και τυρί και να πίνω γάλα με καθαρή συνείδηση ​​εάν προέρχεται από ζώα τα οποία έχουν τραφεί 100% από βοσκότοπους;»

Η απάντηση είναι: «Ναι, εφόσον είναι εφοδιασμένο με το σήμα πιστοποίησης "Pasture for Life", που σημαίνει ότι θα προέρχεται από ζώα που εκτρέφονται αποκλειστικά σε δίαιτα βοσκής χωρίς τροφή που τροφοδοτείται ανά πάσα στιγμή.»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία