Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Στατιστικές Έρευνες

ALOGO_0L

Στοιχεία για το κόστος της αγροτικής γης σε ολόκληρη της επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσίευσε η Eurostat, με την Ελλάδα να σημειώνει την τέταρτη υψηλότερη κορυφή στα περίπου 6.000 ευρώ το στρέμμα μετά τα Κανάρια νησιά, την Ολλανδία και την Ιταλία, διατηρώντας όμως μέση αξία ανά στρέμμα αγροτικής γης στα 1.220 ευρώ το στρέμμα.

elstat

Αύξηση 2,5% παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2018 ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών (έξοδα) στη Γεωργία – Κτηνοτροφία της ΕΛΣΤΑΤ, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Νοεμβρίου 2017 με τον Νοέμβριο 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

4-kreas

Μέχρι το 2030, η αγορά κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεαστεί από τις µεταβολές στις προτιµήσεις των καταναλωτών, τις εξαγωγικές δυνατότητες, την αποδοτικότητα και, για το βόειο κρέας, τις µεταβολές στον γαλακτοκοµικό τοµέα, σύµφωνα µε την τελευταία έκθεση της Κοµισιόν.

1-eisodima

Το αγροτικό εισόδηµα αναµένεται να παραµείνει σταθερό κατά την επόµενη δωδεκαετία, στα επίπεδα που διαµορφώθηκαν κατά τα έτη 2016-2018, αφού µαζί µε την αύξηση της αξίας της παραγωγής, αυξάνονται παράλληλα και τα κόστη στην παραγωγή.

agrotiko_eisodima_site

Κοντά στο 3% εντοπίζουν οι προπαρασκευαστικές εκτιμήσεις της Eurostat την μείωση του μέσου πραγματικού αγροτικού εισοδήματος στην ΕΕ για το 2018, με την υποχώρηση στην Ελλάδα να φτάνει το 4,8% σε σχέση με τα επίπεδα του 2017.

IOBE-2_2

Στις πέντε πρώτες θέσεις σε εξαγωγική επίδοση του μεταποιητικού τομέα  την περίοδο 2015-2017 βρίσκονται τα φρούτα και λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία ωστόσο διαπιστώνει ότι παρά τις τάσεις ενίσχυσης της αξίας των εξαγωγών, οι εισαγωγές παραμένουν εξίσου ψηλά διατηρώντας το εμπορικό έλλειμμα.

IOBE-2

Κατευθύνσεις για την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας ώστε να επιταχυνθούν οι θετικές τάσεις που παρατηρούνται στον τομέα τα τελευταία χρόνια και να ενισχυθούν περαιτέρω οι ισχυρές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις του στο σύνολο της οικονομίας καταγράφονται σε μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο: «Προκλήσεις και προοπτικές του τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα: Στρατηγικές παρεμβάσεις για ανάπτυξη». Η μελέτη πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019. Τα βασικά συμπεράσματά της παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 10/12 σε ειδική συνέντευξη τύπου.

romania_agricalture-new-2

Το 2017 η αποδοτικότητα της Ρουμανίας στον αγροτικό τομέα ήταν η τρίτη πιο σημαντική στην ΕΕ, πάνω από 13%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, την ώρα που η χώρα παραμένει όγδοη με όρους παραγωγής στην ΕΕ και αξία παραγωγής που αποτιμάται στα 17.5 δις ευρώ ή 4% στο σύνολο της ΕΕ.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία