Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Στατιστικές Έρευνες

Τρώνε βιολογικά 8 στους 10 Έλληνες δείχνει νέα έρευνα της Nielsen

Τον τελευταίο μήνα 8 στους 10 Έλληνες δήλωσαν σε έρευνα ότι έχουν καταναλώσει έστω κι ένα βιολογικό προϊόν, γεγονός που μαρτυρά πως τα βιολογικά προϊόντα φαίνεται ότι κερδίζουν τις προτιμήσεις ολοένα και περισσότερων Ελλήνων καταναλωτών.

BIO-pasta-elias

38
0

Τα αυγά, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και το γάλα, είναι οι κατηγορίες των βιολογικών προϊόντων που κατέχουν κυρίαρχη θέση στην επιλογή των καταναλωτών, ενώ αξιοσημείωτη δυναμική παρουσιάζουν κατηγορίες όπως τα δημητριακά, οι χυμοί, το γιαούρτι και τα όσπρια. Επίσης, από ανάλυση προκύπτει ότι μελλοντικά σε κατηγορίες όπως είναι το ψωμί, οι φρυγανιές και τα κράκερς θα αυξηθεί η πρόθεση για αγορά βιολογικών προϊόντων.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Nielsen, ανάμεσα σε 1.200 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, η οποία δείχνει μια τάση σταθερής ανόδου των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά. Το κερδισμένο έδαφος των βιολογικών προϊόντων συνδέεται με θέματα υγιεινής διατροφής και υγείας, λόγοι οι οποίοι προβληματίζουν το 45% των ερωτηθέντων.

Αναφορικά με τα κανάλια αγοράς, το οργανωμένο λιανεμπόριο διατηρεί δεσπόζουσα θέση (72%) όταν πρόκειται για αγορά βιολογικών προϊόντων και ιδιαίτερα στην κατηγορία των δημητριακών. Φαίνεται όμως ότι τα εξειδικευμένα καταστήματα επίσης καταλαμβάνουν μια αρκετά σημαντική θέση (44%) όταν πρόκειται για την επιλογή βιολογικών προϊόντων.

Η έρευνα της Nielsen αποκαλύπτει επίσης ότι τα βιολογικά προϊόντα ήρθαν και θα μείνουν στη ζωή του Έλληνα καταναλωτή.

Ειδικότερα, η έρευνα κάλυψε επιπλέον διατροφικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες καταναλωτές και μέσα από αυτά προκύπτει ότι 6 στους 10 Έλληνες ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, με το εν λόγω ποσοστό να έχει αυξηθεί, σε σχέση με το 2016, κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2016 παρατηρείται επίσης στο ποσοστό των Ελλήνων (39%) που αναφέρουν ότι οι ίδιοι είτε κάποιος άλλος στο νοικοκυριό έχει κάποια ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία σε ένα ή και περισσότερα συστατικά τροφών. Λακτόζη και γλουτένη είναι τα συστατικά εκείνα που αναφέρονται συχνότερα ότι δημιουργούν δυσανεξία και κάποια ευαισθησία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία