BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πριν κρασάρει το μηχανογραφικό σύστημα...

Στο φουλ είναι αυτές τις μέρες οι καλλιεργητικές εργασίες στα χωράφια, με τους παραγωγούς να τρέχουν και να μη φτάνουν! Άσε που εν τω μεταξύ πρέπει να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ, να κάνουν ταυτόχρονα και τις μεταβιβάσεις, όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις για τα Σχέδια, για τα Νιτρικά, για τα Βιολογικά!

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0

Κι όλα αυτά σε ένα μηχανογραφικό σύστημα, που δεν είναι απίθανο να κρασάρει!  Δεν θα είναι, άλλωστε, και η πρώτη φορά. Πάντως, λόγω υπερφόρτωσης, η έναρξη για τη βιολογική κτηνοτροφία πήγε πίσω μια βδομάδα, οι αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης πήραν παράταση…. Κάτι φαίνεται και για τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης….

Τελειωμό δεν έχουν οι αντιδράσεις για το ΑΤΑΚ στα αγροτεμάχια! Για παράνομο κατακερματισμό αγροτεμαχίων από το 2014 εις βάρος των αγροτών και μηχανογραφικό σύστημα που «έστελνε» τα χωράφια «βόλτα» σε διπλανή πόλη ή χωριό μιλούν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας, που ζητούν άμεσα εξηγήσεις και λύσεις. Άσε που, όπως λένε, τα «κατακερματισμένα» αγροτεμάχια έχουν πάρει δικό τους 13ψήφιο κωδικό, που σημαίνει ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί αν θα ισχύει ένα ΑΤΑΚ για το αρχικό αγροτεμάχιο ή κάθε κομμάτι που προέκυψε από τον κατακερματισμό θα έχει δικό του ΑΤΑΚ.

Στο φουλ ενστάσεις και αντιδράσεις και για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Και μπορεί να βγήκε δεύτερη πρόσκληση, ωστόσο νέοι αγρότες, φίλοι της Agrenda, δηλώνουν άνεργοι αν και δουλεύουν! Έπιασαν τα μόρια, σου λέει, έκαναν έναρξη ΟΓΑ, πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, ΤΟΕΒ, ΕΛΓΑ, τους φόρους τους, κάνουν δήλωση ΟΣΔΕ, αλλά το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται… Και να πει κανείς ότι δεν θέλουν να δουλέψουν; Αφού το κάνουν ήδη…

Ακόμα να αποφασίσουν αν θα μπορεί να ενισχυθεί μέσα από τα Σχέδια Βελτίωσης η νέα φύτευση που θα προέρχεται από άδειες αμπέλου που θα δοθούν το 2018, φωνάζει η συνεταιριστική Ένωση οινοποιών. Και μην ξεχνάτε, υπογραμμίζουν, ότι η προθεσμία για την υποβολή φακέλου λήγει στις 2 Απριλίου, αν και κάτι ακούγεται για παράταση τριών εβδομάδων. Το ζητούμενο είναι, λένε από την οργάνωση, ότι η εγκατάσταση νέων αμπελώνων βάσει των ήδη χορηγηθεισών Αδειών Φύτευσης (2016, 2017) δεν ξεπερνά το 12% των χορηγήσεων, λόγω οικονομικής αδυναμίας των κατόχων άδειας φύτευσης.

Τα ξεκαθάρισε όλα ο Πετρόπουλος: Αν είσαι συνταξιούχος και συνεχίζεις να εργάζεσαι και έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από των 4.923,12 ευρώ, έχεις περικοπή σύνταξης κατά 60%. Γιατί άλλωστε, 5 χιλιάρικα και πάνω σε ένα χρόνο είναι υπέρ του δέοντος πολλά, οπότε μην είσαι και πλεονέκτης! Τυχεροί, σου λέει, είναι οι παλιοί συνταξιούχοι με έναρξη ισχύος αγροτικής δραστηριότητας πριν από 13/05/2016, αλλά και οι νέοι συνταξιούχοι αγρότες με εισόδημα κάτω των 4.923,12 ευρώ. Οποία τύχη, λένε οι δικαιούχοι….

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία