BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τρομοκρατία για ένα πότισμα κατακαλόκαιρο

Στο φουλ αυτές τις µέρες οι δουλειές στα χωράφια, χωρίς να έχουν να λάβουν χρήµατα από πληρωµή οι αγρότες, αφού µόνο κάτι εκκρεµότητες έµειναν και αυτό που περιµένουν τώρα είναι να πιάσουν τιµή τα προϊόντα τους! Όµως στα σιτάρια πράξεις δεν γίνονται, στα ροδάκινα οι µεταποιητές σφυρίζουν και ήδη τα πρώιµα κεράσια χάθηκαν…. Αν υπολογίσεις και την υψηλή τιµή του diesel, τότε πολλοί είναι αυτοί που δεν βγάζουν ούτε το κόστος παραγωγής!

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Τροµοκρατικά λειτουργεί η ΔΕΗ τόσο απέναντι στους αγρότες όσο και απέναντι στους ΤΟΕΒ, λένε παραγωγοί και φορείς τους, µε δεδοµένες τις απαιτήσεις τις εταιρείας για εξόφληση των οφειλών τους την κρισιµότερη περίοδο των καλλιεργητικών τους εργασιών. Τα χωράφια είναι σε κοµβικό παραγωγικά σηµείο και η ∆ΕΗ δείχνει αµείλικτη σε αυτά που ζητάει! Το θέµα, όµως, το γνώριζαν από καιρό, άλλωστε τα χρέη είναι συσσωρευµένα, γιατί έπρεπε να το κάνουν τώρα και όχι από τον περασµένο χειµώνα, αναρωτιούνται –αν και ρητορικά- οι αγρότες!  

Για κόστος ανισότητας και έλλειψη ισονοµίας και ισοπολιτείας στην ανακατανοµή των κονδυλίων της Βιολογικής Κτηνοτροφίας µιλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι «δεν µπορεί να υπάρχει κτηνοτρόφος που µε τα ίδια µόρια στη Θεσσαλία να είναι εκτός προγράµµατος και στην υπόλοιπη Ελλάδα να εντάσσεται». Το ίδιο βέβαια φαίνεται να ισχύει και σε άλλες περιφέρειες…. Μαντάρα, λέει φίλος αγρότης. 

Κόντρα στη Θεσσαλία µε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ! Το Επιµελητήριο Λάρισας, λέει, δηµιούργησε µέσω θυγατρικής του δική του Πύλη υποδοχής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης! Με εξώδικο απάντησε η ΠΕΦΑ, ζητώντας από το Επιµελητήριο «να σταµατήσει τη δραστηριότητα γιατί – σου λέει- είναι αντικαταστατική, ανήθικη, και προκαλεί αθέµιτο ανταγωνισµό έναντι των µελών της. Εξώδικο και από το Επιµελητήριο, που υποστηρίζει ότι  η ενέργειά του είναι σύννοµη και σύµφωνα µε τους σκοπούς του καταστατικού  του και κίνητρό του δεν είναι το κέρδος αλλά µια ακόµα παροχή προς όφελος των αγροτικών επιχειρήσεων.

Νέα σενάρια από το Οικονοµικών κάνουν λόγο για πληρωµή προκαταβολής φόρου εισοδήµατος και ΕΝΦΙΑ κάθε µήνα από τους αγρότες. Αυτό έρχεται σε συνέχεια συµφωνίας µε τους δανειστές, η οποία προβλέπει την εκπόνηση µελέτης για την προπληρωµή των φορολογικών υποχρεώσεων στο δηµόσιο (εφορία και ΕΝΦΙΑ) σε δώδεκα µηνιαίες δόσεις. Μην ξεχνάµε ότι τον Γενάρη η κυβέρνηση είχε διαψεύσει δηλώσεις της τότε αναπληρώτριας υπουργού Αντωνοπούλου για πληρωµή φόρων σε 12 δόσεις. Επανήλθαν….

Κι αφού λύθηκαν όλα τα άλλα, βγήκε κείµενο που καταγράφει το θεσµικό πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί το νοµοσχέδιο για τη συλλογή και την εµπορία άγριων µανιταριών αφού πρώτα περάσει από διαβούλευση. Στόχος, όπως ειπώθηκε σε πρόσφατη Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού «να µην καταλήξει σε ένα κυνηγητό των ανθρώπων που ασχολούνται µε τη συλλογή µανιταριών, αλλά πραγµατικά σε µια οργανωµένη και νοµικά δραστηριότητα». 

Ο μπλοκατζής


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία