BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το νερό νεράκι θα πουν κατακαλόκαιρο

Είδε κι απόειδε η ΔΕΗ και αποφάσισε να προχωρήσει σε παύση εκπροσώπησης για τους ΟΕΒ με υπέρογκα χρέη, τα οποία και δεν ρυθμίζουν. Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας τονίζει ότι οι μεγάλες οφειλές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας δεν οφείλονται σε αδυναμία πληρωμής αλλά σε στρατηγική αθέτησης των υποχρεώσεών τους. Σε αυτές, εν τω μεταξύ, τις περιοχές δείχνει πρώτη την Αιτωλοακαρνανία….

Είναι καλός ο νέος νόμος

4
0

Πάνω από ο 20% του συνολικού χρέους, δηλαδή 10,2 εκατ. ευρώ σε σύνολο 45 εκατ. ευρώ προέρχεται, σου λέει η ΔΕΗ, από τα ΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας…. Και μη μου πείτε, λέει ο πρόεδρος ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε αδυναμία πληρωμής ή σε μείωση του αγροτικού εισοδήματος, γιατί οι αγρότες σε άλλες περιοχές της χώρας είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους! Αμ πως… Και καθίστε να δείτε τι θα σας φτιάξω εγώ…

Μια τετραετία απλήρωτοι οι κτηνοτρόφοι Λάρισας που έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο από το καταρροϊκό πυρετό και μάλιστα με σφάλμα του υπουργείου κι ακόμα άκρη δεν έχει βγει! Το επαναφέρει ο βουλευτής του νομού Κατσιαντώνης, που κάνει λόγο για ανεπάρκεια του υπηρεσιακού μηχανισμού, αφού πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος στο σφαγείο των δειγμάτων των νεκρών ζώων, εδόθη εντολή χωρίς να υπάρξει πιστοποίηση για την ασθένεια τους, για την καταστροφή τους….

Πίσω και παραπίσω πάει και το άνοιγμα της περιβόητης πλατφόρμας για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Τώρα ο υφυπουργός Κόκκαλης από την Κρήτη είπε για τις 20 Ιουνίου. Οι αγρότες περιμένουν, αλλά οι αρμόδιοι ρίχνουν το φταίξιμο στη μη βεβαίωση των αγροτικών χρεών από τον ΟΓΑ. Εν τω μεταξύ, κάποιοι παραγωγοί το έψαξαν λίγο και λένε ότι για να φτάσει αγρότης να έχει όφελος ως και 60%, όπως τάζουν οι αρμόδιοι, θα πρέπει να μην έχει ουσιαστικά ούτε κεφάλαιο, ούτε ιδιαίτερα εισοδήματα…. Άνετα!

Εύκολα άλλαξε γνώμη και η διοίκηση της Ένωσης Τρικάλων σχετικά με το σκληρό σιτάρι.  Στην αρχή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι παραλαβές σιτηρών. Μετά, την Παρασκευή 8 του μήνα ενημέρωσε άπαντες ότι δίνει προκαταβολή 10 λεπτά. Τρεις μέρες μετά, με νέα ανακοίνωση, αποφάσισε λέει το ΔΣ να δίνει προκαταβολή 15 λεπτά! Τι παίχτηκε εν τω μεταξύ; Κάτι νογάνε, λέει φίλος αγρότης, ότι θα πιάσει τιμή το σκληρό….

Πιεσμένα και τα επιτραπέζια ροδάκινα, που τον Μάιο στην έναρξη της συγκομιδής γέμισαν ελπίδες τους καλλιεργητές, που έπιασαν τότε και 2 ευρώ το κιλό. Τώρα, σου λέει, τα όψιμα Royale Gem, June Gold, Ruby Rich και Spring Bell, που κόβονται αυτή την περίοδο,  η τιμή παραγωγού κυμαίνεται στα 25 με 30 λεπτά! Άσε που περιμένουν αφενός μεγάλο όγκο παραγωγής τις επόμενες μέρες και αφετέρου να μπουν τα ισπανικά και τα ιταλικά που φέτος είναι όψιμες…. Χαρές να δεις οι έμποροι…. Άλλο πράγμα! 

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία