BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όλο και κάποιον περιμένει κάποιος....

Τρία χρόνια περιμένουν αυτή την περιβόητη νέα προκήρυξη για τις Δασώσεις οι αγρότες, που εν τω μεταξύ έχουν και εκκρεμότητες από απλήρωτα για το παλιό πρόγραμμα! Πριν λίγες μέρες από τη Χαλκίδα, οι ιθύνοντες δήλωσαν ότι τα πράγματα προχωρούν. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες «εμπλοκές». Οι διαχειριστικές, σου λέει, περιμένουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Περιβάλλοντος άγνωστο ποιον περιμένει…. Πάντως, εγκρίθηκαν 5 εκατ. ευρώ για τα παλιά της Δάσωσης, που σημαίνει ότι σιγά σιγά θα μπαίνουν λεφτά…

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Χαμπάρι σου λέει ο Καρασμάνης φαίνεται να μην έχει πάρει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου στη Βάθη για το ρωσικό εμπάργκο και τις δραματικές επιπτώσεις του στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων. Τέσσερα χρόνια θητεία και δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα Συμβούλια Υπουργών ή στον Επίτροπο Γεωργίας. Αντίθετα, η δική του ηγεσία, μέσα σε λίγους μήνες θητείας, είχε κάνει δεκαέξι παρεμβάσεις στα Συμβούλια Υπουργών και στον Επίτροπο, ζητώντας να ληφθούν μέτρα! Το πρόβλημα είναι μόνο ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του!

Ούτε το κόστος παραγωγής δεν καλύπτουν οι φετινές τιμές στο κεράσι στα ορεινά της Έδεσσας. Εκεί που χάρηκαν οι καλλιεργητές του συνεταιρισμού Άγρας γιατί φέτος είχαν αύξηση περί το 40% στη σοδειά τους, την ίδια καλή παραγωγή είχαν και οι υπόλοιπες περιοχές, με αποτέλεσμα λόγω  πρωτοφανούς «δυσχέρειας» στην προώθηση του προϊόντος, οι τιμές να είναι εξευτελιστικές. Έφτασαν, λοιπόν, να ζητούν de minimis ή να ενταχθούν σε καθεστώς οποιουδήποτε άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Δηλαδή, καμία τύχη! 

Δουλεύουν σ το φουλ αυτές τις μέρες οι λογιστές γιατί τρέχουν όλοι να υποβάλλουν τη φετινή δήλωση. Τρέχουν και στο επιτελείο του υπουργείο Οικονομικών να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα. Τελευταίος τρόπος, τα πρόστιμα στους φορολογούμενους, χωρίς να εξαιρούνται οι αγρότες, που δήλωσαν ότι έκαναν δαπάνες με πλαστικό χρήμα (χρεωστικές, πιστωτικές κ.λπ.), αλλά τελικά δεν τις είχαν κάνει, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν επιπλέον φόρο. Άσε που καλό θα είναι και οι ίδιοι οι αγρότες να τσεκάρουν αν οι τράπεζες έστειλαν στις εφορίες τα στοιχεία των πραγματικών δαπανών που έκαναν με πλαστικό χρήμα.

Τρικ της κυβέρνησης με στόχο να κόψει 2,5 συντάξεις ετησίως από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ καταγγέλλει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, μιλώντας για ύβρη αφού οι αγρότες που δουλεύουν «καθημερινές και σκόλες» να παίρνουν μόνο 346 ευρώ το μήνα σύνταξη μέχρι το 2027 ενώ έπρεπε να παίρνουν ακόμη και με το νόμο Κατρούγκαλου 468 έως 510 ευρώ το μήνα. Είναι παράξενο που από τη μία οι αγρότες εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ και «εξισώθηκαν» με τους ελεύθερους επαγγελματίες και από την άλλη στις συντάξεις διατηρούν το καθεστώς του ΟΓΑ και μόνο μετά το 2030 θα ακολουθούν τον ΕΦΚΑ.

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία