BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Προθεσμία για Ομάδες, αλλά ποιος βιάζεται...

Χάρηκαν, η αλήθεια είναι, οι επιλαχόντες Νέοι, που επιτέλους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα όπως τους είχε τάξει εδώ και μήνες μέχρι και ο πρωθυπουργός! Βέβαια, στην ερώτηση για το πότε θα αρχίσουν οι πιστώσεις από τον Οργανισμό Πληρωμών, τους προσγειώνουν ελαφρά…

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Πρέπει να βγουν οι αποφάσεις ένταξης των Νέων, να γίνει η μεταφορά χρημάτων  στον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αρχίσουν οι Περιφέρειες να στέλνουν τις λίστες για να πληρωθούν τελικά… Πάντως, με την παραλαβή του εγγράφου με τους δικαιούχους, τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς τους εντός εβδομάδας… Από Αύγουστο και βλέπουμε….

Το έχουν πει πολλές φορές στο παρελθόν, το λένε και οι ίδιοι, όμως τώρα ο στόχος μοιάζει να είναι πιο κοντά! Ο λόγος για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών σκόρδου στον Πλατύκαμπο. Άλλωστε είναι που λήγει και η προθεσμία στις 10 Αυγούστου και σφίγγουν τα περιθώρια, λέει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κουκούτσης! Κι ενώ ακούγεται από τους μελετητές ότι  δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εν λόγω μέτρο, στον Πλατύκαμπο βρήκαν τα θετικά, αποφάσισαν να συσπειρωθούν, για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς….

Η επιβολή του ΕΦΚ στον οίνο αποτέλεσε αναγκαίο μέτρο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας και όχι ελεύθερη επιλογή της Κυβέρνησής μας. Παρά ταύτα, τα στοιχεία μετά τα δύο έτη της επιβολής του μέτρου κάθε άλλο παρά απογοητευτικά είναι. Τάδε έφη υφυπουργός Οικονομικών. Την ίδια ώρα, βέβαια, οι αμπελουργοί ζητούν την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί και τονίζουν ότι δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα έσοδα για το δημόσιο, αφού αυτά υπερεκτιμήθηκαν κατά τη νομοθέτηση, αλλά αντίθετα έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με την επιβάρυνση του κόστους παραγωγής και την πρόσθετη γραφειοκρατία. Τελικά, τι;

Σε προσλήψεις 158 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, μέσω της πρόσφατα εκδοθείσας 7Κ/2018 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ θα προβεί η ΔΕΔΔΗΕ, λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταθάκης, όμως δεν δίνει ακριβές χρονοδιάγραμμα! Με το γάντι και ο Κέλλας σχολιάζει ότι «παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών στις αγροτικές γεωτρήσεις. Οι καλλιέργειες, όμως, διψούν - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τεχνικού Προσωπικού της ΔΕΗ, που δεν επαρκεί – και οι παραγωγοί δεν μπορούν να περιμένουν…»!

Πώς θα γίνει καλύτερα προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων; Τη λύση έδωσε ο αναπληρωτής Τσιρώνης από το Κατάκολο Ηλείας, τονίζοντας ότι ο αλιευτικός τουρισμός είναι ανύπαρκτος στην Ελλάδα. Θα μπορούσε, σου λέει, ο ξένος επισκέπτης να νοικιάζει ένα ψαροκάικο ή ένα ιστιοπλοϊκό και με τους ψαράδες που γνωρίζουν τους ψαρότοπους της περιοχής να ψαρεύουν και να μαγειρεύουν στη συνέχεια τα ψάρια τους. Μην ξεχνάμε δε ότι τα χρήματα που αφήνουν οι τουρίστες σε αυτόν τον τομέα στη χώρα μας, είναι ελάχιστα, όπως υπογράμμισε. Ευκαιριάρα, δηλαδή!

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία