BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ακάλυπτα μένουν τόσα και τόσα

Ότι ο καιρός «πείραξε» φέτος πολύ τις καλλιέργειες, το ξέραµε! Ότι ο ΕΛΓΑ τα περισσότερα δεν θα τα αποζηµιώσει το µάθαµε στην πράξη! Τώρα αρχίζουν να δείχνουν µία µία και οι πληγές. Πρώτα τα ροδάκινα και τα πυρηνόκαρπα, µετά η βιοµηχανική ντοµάτα και τα υπαίθρια κηπευτικά, ακολούθησαν σταφύλια και σύκα και τώρα ακούγονται τα κακά µαντάτα για πράσινη ελιά Χαλκιδικής και ρόδι… Και που ‘σαι ακόµα, λένε οι γεωπόνοι, που εφιστούν την προσοχή των παραγωγών στις ασθένειες και τους µύκητες που ο καιρός στρώνει το έδαφος για να αναπτυχθούν….

Είναι καλός ο νέος νόμος

29
0

Προς επίρρωση, βέβαια, της κατάστασης, επανέρχεται όπου υπάρχει ανάγκη η γνωστή επωδός των ΠΣΕΑ. Αφού τους προσγείωσε ο υπουργός Βαγγέλης ότι η ποιοτική υποβάθµιση και το πλάγιασµα που διαπιστώθηκε σε σιτοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή Γρεβενών λόγω βροχών, δεν είναι άµεσες ζηµιές και δεν καλύπτονται από τον κανονισµό του ΕΛΓΑ, τους παρέπεµψε στο πρόγραµµα χορήγησης Κρατικών Οικονοµικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), αρµοδιότητας ΠΣΕΑ. Φέξε µου και γλίστρησα δηλαδή, λένε οι παραγωγοί!

Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντως, δεν σταµατούν ούτε τον Αύγουστο. Εντόπισαν και µπλόκαραν της εισαγωγή ενός ακόµα φορτίου πιπεριάς από την Τουρκία, µέσω του συστήµατος ταχείας ειδοποίησης για τα τρόφιµα και τις ζωοτροφές (RASFF). Το χαρακτήρισαν, µάλιστα, και πολύ σοβαρό περιστατικό. Άσε που τη φετινή εµπορική περίοδο έχουν εντοπιστεί και καταστραφεί 54 παρτίδες µε ακατάλληλες πιπεριές Τουρκίας, επειδή είχαν αυξηµένη παρουσία υπολειµµάτων φυτοφαρµάκων. Εµ τι να κάνουν κι αυτοί; Κατρακυλά και η λίρα….

Εκεί στον ΕΦΚΑ να δείτε δουλειά που πατάνε! «Το στοίχηµα που έχουµε δώσει από τον Γενάρη του 2019 σε τρεις µήνες να εκδίδεται η σύνταξη θα το πετύχουµε. Ήδη για τις συντάξεις που ζητήθηκαν το 2017, ολοκληρώθηκαν όλες σχεδόν µέσα σε ένα τρίµηνο. Οι δε εκκρεµότητες που υπήρχαν στις 31 ∆εκεµβρίου 2014 και τον Γενάρη του 2015 έµειναν σχεδόν στο 1/3», καταγράφει περιχαρής ο υφυπουργός Εργασίας. Βέβαια για τα ποσά που έχουν λαµβάνειν οι δικαιούχοι ούτε κουβέντα! Αλλά αυτό θα µου πείτε, το χώνεψαν ήδη! 

Αυτό που ακόµα δεν έχει καταλάβει κανείς είναι τι γίνεται µε τους «επενδυτές» της Ζάχαρης! Εκεί που νόµιζαν ότι η δουλειά έγινε, µετά την ανακοίνωση του Λούκας για «ολοκλήρωση της συµφωνίας µε την ΕΒΖ», οι γνώστες λένε ότι απλά υπογράφτηκε το ΕΜU, δηλαδή το «µνηµόνιο κατανόησης» και τίποτα δεν είναι δεσµευτικό. Άσε που δεν έχει ανακοινωθεί ούτε σεντ από το τίµηµα, αφού εν τω µεταξύ το Innovation Brain κάνει φύλλο και φτερό (τεχνικά και οικονοµικά) τη βιοµηχανία. Από την άλλη είναι και η περίπτωση της Kingsley Capital Partners, που ως τώρα το ψάχνει… Κάπου ακούστηκε για πρόταση 130 εκατ….Τότε θα αλλάξουν πολλά! Εις αναµονή!   

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία