BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όλο το καλοκαίρι πέρα δώθε στην Εύβοια

Δεν τους άφησαν φέτος να ευχαριστηθούν το καλοκαίρι εκεί στον Οργανισµό Πληρωµών! Έπεσε δουλειά πολλή! Από τη µία είναι το τσεκ που έρχεται φέτος νωρίτερα και θα πέσουν µε τα µούτρα. Από την άλλη κάτι εγκρίσεις πίστωσης που ξεκόλλησαν παλιές υποχρεώσεις έπρεπε να τρέξουν, γιατί πάνε χρόνια που τα περιµένουν οι δικαιούχοι αγρότες.

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Είπαν, λοιπόν, να ξεµπερδεύουν και µε την προκαταβολή της Απονιτροποίησης! Το είχαν στο πλάνο για Νοέµβριο, µετά την ενιαία, τώρα λένε ότι έρχεται µπροστά σε καµιά 20αριά µέρες. Θεσµικά γίνεται;

Αντίθετα τα πράγµατα στον ΕΛΓΑ. Ακόµα αυτή τη ρηµάδα υπογραφή Χουλιαράκη περιµένει η αναθεώρηση του προϋπολογισµού του οργανισµού για να ξεµπερδεύουν µε τα περσινά υπόλοιπα, γιατί για τα φετινά δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν! Πελάγωσαν…. Ύπνος δεν τους πιάνει εκεί στη Μεσογείων, που φέτος ούτε διακοπές δεν έκαναν…  

Τα οινοποιεία δεν δείχνουν ενδιαφέρον να πιστοποιηθούν ως επισκέψιµα για να ενισχύσουν την εµπορικότητά τους, οι αγρότες δεν καλοβλέπουν τη δηµιουργία πολυλειτουργικών αγροκτηµάτων, ούτε στηρίζουν τον αλιευτικό τουρισµό… Αυτά στη Θεσσαλία, µε τους Θεσσαλούς να µην έχουν αντιληφθεί ακόµη την ωφελιµότητα του οινοτουρισµού, του αλιευτικού τουρισµού, του αγροτουρισµού γενικότερα ή αδιαφορούν, ή δίνουν περισσότερη σηµασία σε άλλους τοµείς και όχι στον τουρισµό, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισµού του νοµού.

Να τα µας πάλι! Στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας ο υπουργός της πλατείας προκειµένου -σου λέει- να ενηµερώσει τους κατοίκους της περιοχής και τους αγρότες σχετικά µε τη διαδικασία αποζηµίωσης, τόσο για τις πληγείσες εκτάσεις από ελαιόδεντρα, όσο και για τα πευκόδεντρα, που κάηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Αν δεν στηρίξει και τους δικούς του ανθρώπους….

Κατά τι πιο χαµηλά από την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι αυτές τις µέρες η τιµή στο αγελαδινό. Αιτίες, το πλεόνασµα στο συµπυκνωµένο γάλα της Ευρώπης και οι πιέσεις της βιοµηχανίας µε αφορµή -όπως διατείνονται- της µειωµένης κατά 10% ζήτησης και κατανάλωσης. Την ίδια ώρα, η Arla Foods κρατά σταθερή για τον Σεπτέµβριο την τιµή παραγωγού συµβατικού αγελαδινού γάλακτος στη Βρετανία. Εκεί τη στηρίζουν την κτηνοτροφία, µε τον γενικό διευθυντή του οµίλου Johnnie Russell να διατυπώνει τις ανησυχίες του, τονίζοντας ότι «∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι ο καιρός κρύβει σηµαντικές προκλήσεις για τους κτηνοτρόφους µας».

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία