BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τσάκα τσάκα έπιασαν δουλειά

Από τα µέσα Ιουλίου είχε υπογράψει ο Χουλιαράκης της απόφαση µε την οποία εγκρίθηκαν 60 εκατ. για ανειληµµένες υποχρεώσεις στα παλιά αγροπεριβαλλοντικά! Αυτό το ξέραµε, αυτό που περίµεναν οι δικαιούχοι όµως ήταν να δουν το χρώµα του χρήµατος!

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Τώρα σιγά σιγά γίνεται κι αυτό. Βέβαια, οι πρώτες πιστώσεις ξεκίνησαν εδώ κι ενάµιση µήνα, κι έχουν µπει περί τα 50 εκατ. ευρώ, έχουν δρόµο όµως εκεί στη Μεσογείων, που έχουν βάλει στοίχηµα να τα κλείσουν όλα ως το τέλος του έτους! Ίδωµεν…  

Έπιασε δουλειά στο τσάκα τσάκα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και µάλιστα ξεκίνησε µε τις πληρωµές, θέµα «πιασάρικο» ως γνωστό! Η πρώτη ανακοίνωση έφτασε και αφορά τα ζήτηµα της πίστωσης χρηµάτων στους δικαιούχους της οριστικής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων! Είναι 115 φάκελοι µε αιτήµατα πληρωµής, συνολικού ύψους 8,8 εκατ. ευρώ, µε τις αποζηµιώσεις να µπαίνουν στο αµέσως προσεχές χρονικό διάστηµα, όπως λέει η ανακοίνωση! Σαφές και κατανοητό!

Αν δεν αποπληρώσουν, σου λέει, ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ και όχι µόνο την πρώτη δόση που τρέχει τώρα, δεν µπορούν να πάρουν καθαρή φορολογική ενηµερότητα! Και καλά, κάποιος θα έλεγε δεν πειράζει. Όµως χωρίς το χαρτί αυτό, οι εν δυνάµει δικαιούχοι των Σχεδίων Βελτίωσης χάνουν 2,6 µόρια! ∆εν είναι και λίγο… Ούτε κρύβεται, αφού η υπουργική απόφαση είναι ξεκάθαρη, στην παράγραφο για τη µοριοδότητση. Άσε που τα περιθώρια στενεύουν, αν και τώρα έχει πάλι παράταση.

Στον πάγο φαίνεται πως µπήκε το «πολλά υποσχόµενο» τριπλό project της EBOΛ για την καλλιέργεια και εξαγωγή αρωµατικών στην Τουρκία, αλλά και επεξεργασίας-τυποποίησης ξηρών καρπών και οσπρίων. Αν και στις αρχές του χρόνου υπήρχε εγρήγορση στη διοίκηση της οργάνωσης, προκειµένου να υλοποιηθεί η νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των αντίστοιχων εργοστασιακών µονάδων, τα εθνικά θέµατα και οι εντάσεις µε τους Tούρκους το µπλόκαραν! Και µπορεί, σου λέει, συζητήσεις να γίνονται ακόµα, αλλά σε αυτή τη φάση η συνεργασία µάλλον είναι δύσκολη….

Όσοι έχουν ακίνητα και περιµένουν να πάρουν επιστροφή του φόρου εισοδήµατος, όπως αυτή έχει προκύψει από την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, µάλλον θα πρέπει να την ξεχάσουν. Κι αυτό γιατί το ποσό που δικαιούνται θα συµψηφιστεί µε τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκαν. Άσε που µε το που αναρτήθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία συµψηφισµού του φόρου ακινήτων µε τυχόν επιστροφές φόρου εισοδήµατος. Έτσι στο άψε σβήσε δουλεύει το σύστηµα…     

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία