BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το αφορολόγητο πέρασε και δεν ακούμπησε τους αγρότες

Η µείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στην 4ετία, που εξήγγειλαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, όχι µόνο δεν είναι προς όφελος των παραγωγών, αλλά δεν καλύπτει ούτε καν τις απώλειες από τη µείωση της έκπτωσης του φόρου, δηλαδή το αφορολόγητο, φωνάζουν οι αγρότες, έτσι για να γνωρίζουν οι πολιτικοί ότι δεν τρώνε κουτόχορτο!

zaria

7
1
Άσε που όταν οι άλλοι πληρώνουν πετρέλαιο στα 44 λεπτά το λίτρο, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι το χρεώνονται στα 1,35-1,50 ευρώ, ενώ για τους συναδέρφους τους στην Ευρώπη η µέση τιµή δεν ξεπερνά τα 60 λεπτά. Σε αυτά να προστεθούν οι αυξήσεις στο ρεύµα, το υψηλό ΦΠΑ στα εφόδια, αλλά και οι χαµηλότερες τιµές στα αγροτικά προϊόντα όταν οι υπόλοιποι στη Νότια Ευρώπη πληρώνονται σχεδόν τα διπλά και τους µεσάζοντες να καρπώνονται εις βάρος των παραγωγών.

Τι την ήθελαν τη διαβούλευση για το χάρτη των µειονεκτικών περιοχών που αφορά την εξισωτική; Τεράστιες ήδη οι αντιδράσεις και ασφυκτικά τα χρονικά πλαίσια. Αδιαφανή τα κριτήρια, λέει ο βουλευτής Τζελέπης, µε προφανή σκοπό την αδυναµία στοιχειοθέτησης αντιρρήσεων από τους άµεσα θιγόµενους παραγωγούς! Η ουσία είναι ότι πρόκειται για νέο πλήγµα στον παραγωγικό τοµέα.

Ο αρνητικός αντίκτυπος της απόφασης της Βάθη να εξαιρέσει από τις περιοχές µε φυσικούς περιορισµούς και ειδικά µειονεκτήµατα, χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους θα είναι πολλαπλός, αφού αυτοί δεν χάσουν µόνο την εξισωτική από 1η Γενάρη 2019 αλλά και όλα τα επιπλέον µόρια που ελάµβαναν έως τώρα σε άλλα Προγράµµατα, όπως Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης κλπ, τόσο για τη διετία 2019-2020 όσο και για την επόµενη προγραµµατική περίοδο 2021-2027.

Έχουν ατονήσει οι έλεγχοι και τα ισοζύγια στο γάλα µε την προηγούµενη ηγεσία του υπουργείου είπε ο Θεσσαλός υφυπουργός της Βάθη, µε µοµφή προς τον απελθόντα υπουργό, ξεχνώντας µάλλον ότι ήταν και ο ίδιος στην ηγεσία και θα µπορούσε να... «επέµβει». Το είχε καταγγείλει, όπως είπε στη γιορτή της φέτας στην Ελασσόνα, αλλά ελπίζει η κατάσταση να βελτιωθεί µε τον νέο υπουργό, γιατί ετοιµάζεται και νοµοσχέδιο για τους ελέγχους ως τέλος Οκτώβρη. Βέβαια, ως τότε, όπως απαντούν οι κτηνοτρόφοι, οι πιο πολλοί τυροκόµοι θα έχουν δώσει τιµές για το γάλα, τις γνωστές «ανοιχτές»!

Μόνο συγκεκριµένες ώρες και µέρες της εβδοµάδας λειτουργεί το κτηνιατρείο στις Σάπες, µετά τη συνταξιοδότηση του εκεί κτηνιάτρου! Ταλαιπωρία για τους κτηνοτρόφους. Ο δήµαρχος, σου λέει, δεσµεύτηκε να µεταφέρει το θέµα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού δική τους είναι η ευθύνη για τη στελέχωση των κτηνιατρικών δοµών της Θράκης, που µην ξεχνάµε αποτελεί και πύλη «εισόδου» πολλών ζωονόσων και επιζωοτιών που µεταφέρονται στην Ελλάδα από γειτονικές χώρες.

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-09-2018 09:08θανάσης

Πως κατάφεραν να γίνουν χειρότεροι από τους προηγούμενους ?Α ρε τσίπρα αληταρά,πρέπει να φας πολύ ξύλο. Αλλά τι περιμένεις από θυληπρεπή αγόρακια μοσχοαναθρεμένα ? 30 χρονων υπουργοι,συμβουλοι . Αυτοί ρε θα φέρουν την αλλαγή? Αυτοί δεν έχουν πληρώσει οικιακό λογαριασμό ακόμα, και θα μας βγάλουν από την κρίση ? Κινήσεις απελπισίας για ψηφοθηρία...Όχι ομως ρε αληταρά...στο 3% πάλι για να μάθεις.3% και να γαυγίζεις πάλι στην βουλή.Πουλημένε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία