BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το ακατάσχετο και οι ακατάσχετοι

Όχι εγώ εσύ… και το αντίστροφο. Κάπως έτσι πάνε τα πράγµατα µε το πολυθρύλητο αγροτικό αφορολόγητο των 15.000 ευρώ, αφού η Βάθη έλεγε ότι είναι θέµα της ΑΑ∆Ε και τώρα η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων µε ανταπάντησή της µας πληροφορεί ότι είναι θέµα του υπουργείου. Όποιος κι αν έχει την ευθύνη, ένα είναι σίγουρο. Ότι θα έρθει και η πληρωµή της εξόφλησης του τσεκ και οι αγρότες δεν θα βρουν ευρώ στους λογαριασµούς τους.

zaria

3
0

Την έδωσε πάλι την είδηση ο Κόκκαλης. Αυτή τη φορά από την Κοµοτηνή. Θα ψηφιστεί το ακατάσχετο λέει αµέσως µετά τον προϋπολογισµό. ∆εν µας είπε όµως αριθµούς. Θα είναι ακατάσχετο στα 10.000 ευρώ; Στα 12.000 ή στα 15.000 ευρώ; Κάτι µαθαίνουµε ότι τελικά η Βάθη προσανατολίζεται για κάτω από το 15άρι, γεγονός που πρόκειται να φέρει αντιδράσεις στον αγροτικό κόσµο, που περιµένει πως και πως το µέτρο προκειµένου να γλιτώσει την εξόφληση του τσεκ. Λίγες µέρες έµειναν µέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αν βέβαια επαληθευτεί ο υφυπουργός.

Λόγος γίνεται για τα περιουσιακά των συνεταιρισµών, αλλά πρώην πρόεδροι Ενώσεων τηλεφωνούν στα γραφεία της Agrenda για να θέσουν κι άλλα ζητήµατα, που σχετίζονται µε τα συνεταιριστικά. Όπως µας λένε δεν έχει δοθεί ακόµα λύση για τα χρέη που έχουν επωµιστεί από προκατόχους τους,  µε αποτέλεσµα να µην µπορούν να πάρουν φορολογική ενηµερότητα ή να µεταβιβάσουν περιουσίες στα παιδιά τους. Όσο κι αν προσπαθούν µάλιστα δεν λαµβάνουν καµία πειστική απάντηση από το υπουργείο. Το παράξενο βέβαια θα ήταν αν τους απαντούσαν. 

Σύσσωµη η πολιτική ηγεσία τριών υπουργείων διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στην Κάνιγγος για την φαρµακευτική κάνναβη λέγοντας µας ότι έρχονται πολλές και µεγάλες επενδύσεις. Από την άλλη όµως η βιοµηχανική κάνναβη φαίνεται αφηµένη στην τύχη της. Όπως λένε µέλη της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ το θεσµικό πλαίσιο έχει τόσες τρύπες που δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παραγωγών ή αγοραστών προϊόντων βιοµηχανικής κάνναβης συλλαµβάνονται. Στη Βάθη πάλι πανηγυρίζουν για τις επενδύσεις.

Κατατέθηκε µετά από µεγάλη καθυστέρηση στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος στους συνεταιρισµένους αγρότες. Με την ψήφισή του οι αγρότες µέλη συνεταιρισµών θα γλιτώσουν από 650 ευρώ, χωρίς να σηµαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήµατα. Άλλωστε, τα χαράτσια των αγροτών είναι τόσο πολλά. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα αιτήµατά τους στις ανακοινώσεις που δηµοσιεύουν κατά καιρούς. Αυτά θα τους βγάλουν και φέτος στους δρόµους, αρχής γενοµένης από τις
28 του Νοέµβρη.      

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία