BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Επιδοτήσεις και ΚΑΠ ανακατεύουν οι εκλογές

Περνάνε οι µέρες, κοντοζυγώνουν οι εκλογές! Εξού και η ανακοίνωση Αραχωβίτη για τις παλιές εξισωτικές και για την «άοκνη προσπάθεια για το δίκαιο και για τις αποφάσεις που αναµένονται, δίνοντας πλέον ισχυρά ερείσµατα ώστε ο περιβόητος ορισµός του µόνιµου βοσκότοπου να επεκταθεί και να εφαρµοστεί και για το έτος 2013, οπότε και θα ανοίξει ο δρόµος για την υπόθεση της εξισωτικής 2013 και ασφαλώς 2014 και την άρση των µεγάλων αδικιών για τους κτηνοτρόφους της χώρας µας». Το ζήτηµα είναι ότι για την ώρα, πάλι τίποτα… Και η µπάλα στην κερκίδα, µόνο η χαρά της επιτυχίας που καρπώθηκαν, έµεινε! Άραγε αρκεί να φέρει ψήφους;

zaria

20
0

Από αύριο σε αύριο και η ΚΑΠ! Ήταν, σου λέει, τα στρατηγικά σχέδια κάθε κράτους να κατατεθούν 1η Ιανουαρίου του 2020, αλλά αυτό µετατέθηκε, ένα χρόνο ακριβώς µετά, λόγω των ευρωεκλογών. Γι ‘ αυτό και ο αντιπρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών εκτιµά ότι η νέα ΚΑΠ θα αρχίζει να εφαρµόζεται από το 2022 κι... αν!

Πάντως, γραµµή της χώρας µας, λέει ο Αποστολάκης είναι να προστατευτούν οι επιδοτήσεις που λαµβάνουν οι 600.000 περίπου εκµεταλλεύσεις µας και να µην πάµε σε κατανοµή των ενισχύσεων µε βάση το στρέµµα, όπως ζητούν άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η δικιά µας θα βασίζεται σε τρεις άξονες: ο περιβάλλον και κλιµατική αλλαγή, µείωση του κόστους παραγωγής, τιµές αγροτικών προϊόντων και αγροτικό εισόδηµα στήριξη των µειονεκτικών περιοχών και κίνητρα σε νέους να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελµα. Ίδωµεν…  

Η χαρτούρα, πάντως, στη χώρα µας δεν τελειώνει ποτέ! Ο παραγωγός στη δήλωση ΟΣ∆Ε καλείται εκτός των άλλων να προσκοµίσει και βεβαίωση από τον οργανισµό εγγείων βελτιώσεων για την άρδευση αγροτεµαχίων, αν δεν έχουν οφειλές για το νερό που καταναλώνουν στις καλλιέργειές τους. Από τη µία, λόγω εκλογών, οι πύλες φαίνεται να αντιµετωπίζουν… χαλαρά το ζήτηµα, για φέτος, από του χρόνου όµως….χωρίς βεβαίωση στην πύλη, οι επιδοτήσεις δεν γλιτώνουν! 

Φαγώθηκαν να γίνουν επενδύσεις στη βιοµηχανική κάνναβη. Από τον Απρίλιο του 2016 νοµιµοποιήθηκε η καλλιέργεια και στη χώρα µας.  Όµως ο υπό σύσταση Σύνδεσµος Ελληνικής Κάνναβης επισηµαίνει ότι εκκρεµούν αρκετές αποφάσεις, ενώ και βασικά θέµατα που αφορούν την παραγωγή, µεταποίηση και διάθεση ελληνικών προϊόντων δεν έχουν ακόµα ρυθµιστεί, µε αποτέλεσµα οι επαγγελµατίες της βιοµηχανικής και φαρµακευτικής κάνναβης να είναι στον «αέρα». Εν τω µεταξύ, τα στοιχεία προβλέπουν ότι ο κλάδος των προϊόντων κανναβιδιόλης παγκοσµίως θα αυξηθεί κατά 700% έως και το 2020 ξεπερνώντας τα 2 δις ευρώ. Τρέχουµε, λέµε, τρέχουµε!                                                      

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία