BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Συγκοινωνούντα δοχεία οι συνδεδεμένες

∆εν φτάνει που δεν πληρώθηκαν µαζί µε τους αιγοπροβατοτρόφους, όπως γίνεται κάθε χρονιά, τώρα οι βοοτρόφοι καλούνται να περιµένουν άλλες δύο εβδοµάδες, για να πάρουν τη συνδεδεµένη.

zaria_15

6
0

Έχουν όλα τα δίκια µε το µέρος τους να είναι έξαλλοι, αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρος λόγος για την καθυστέρηση της πληρωµής τους. Εν τω µεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το πριµ για τα βοοειδή «χρησιµοποιείται» για να καλυφθεί η έκτακτη ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων ως αναπλήρωση του εισοδήµατός τους για τα αρνιά του Πάσχα που πούλησαν φθηνά….

Κάπου το έχασαν οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου! Μετά την ανακοίνωση για αποζηµίωσή τους από τον περιβόητο καταρροϊκό του 2014 και την πολύχρονη καθυστέρηση, σε συνδυασµό και µε το µικρό µπάτζετ που φαίνεται να διαθέτουν οι επιτελείς της πλατείας Βάθη, βγήκε ο πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και µίλησε για προσφυγή στα δικαστήρια. Αµέσως µετά οι συνάδερφοί του τον κατηγόρησαν για µονοµερείς δηλώσεις µε προσωπικούς λόγους, για τις οποίες δεν συµφώνησε το συµβούλιο του συλλόγου.

Οι κτηνοτρόφοι, λοιπόν, ζητούν από τον Βορίδη να προχωρήσει τη διαδικασία της τροπολογίας, ώστε να ξεµπερδεύουν επιτέλους µετά από έξι χρόνια, καθώς -όπως λένε- δεν είναι σκοπός τους να πάνε στα δικαστήρια, αλλά να βρεθεί η λύση και να αποζηµιωθούν άµεσα και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγµατικό µέγεθος της ζηµιάς. Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι οι κτηνοτρόφοι είναι οι µόνοι που δεν ευθύνονται για τις όποιες αστοχίες προηγήθηκαν….

εν ξέρουν τι να γίνουν στους τρεις φρουτοπαραγωγούς νοµούς της Κεντρικής Μακεδονίας, Ηµαθίας, Πέλλας και Πιερίας, µε το θέµα των εποχικών εργατών. Τα δεδοµένα έχουν ως εξής: µέχρι πρόσφατα τα σύνορα ήταν κλειστά και από τις αρχές Μαΐου πρέπει να ξεκινήσουν το µάζεµα των πρώιµων κερασιών, το αραίωµα των ροδάκινων και µετά από καµιά σαρανταριά µέρες να πιάσουν τα βερίκοκα. Όλα αυτά απαιτούν περίπου 7.000 εποχικούς αγρεργάτες από την Αλβανία. Μέχρι να διευθετηθούν τα θέµατα, τα κεράσια θα µαλακώσουν και αργότερα τα φρούτα θα γίνουν µη εµπορικά….

Στα Φάρσαλα άρπαξαν αγροτικά εξαρτήµατα ποτίσµατος και αφαίρεσαν ηλεκτρολογικό υλικό από το τοπικό δίκτυο των γεωτρήσεων. Αρκετές και οι κλοπές µετασχηµατιστών από το δίκτυο της ∆ΕΗ για όσους θέλουν να… προµηθευτούν εύκολα και ανέξοδα χαλκό. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή την περίοδο που ξεκινά η νέα καλλιεργητική σεζόν τα κρούσµατα πληθαίνουν! Προσοχή!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία