BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Εκτιμήσεις με λάπτοπ ή χωρίς;

Ζηµιές µετράνε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την επέλαση της κακοκαιρία Θάλεια, µε τους επόπτες του ΕΛΓΑ, λένε οι κατά τόπους δήµαρχοι, να σπεύδουν στα σηµεία για µια πρώτη αυτοψία.

zaria

7
0

Αυτό το έκαναν πάντα. Το θέµα είναι πότε θα πιάσουν δουλειά οι εκτιµητές, µε λάπτοπ ή χωρίς, για να ξεκινήσουν οι καταγραφές και τελικά οι αποζηµιώσεις των πληγέντων. Κατά πως τα ξέρουµε, χρήµατα θα µπουν σε κανέναν χρόνο από σήµερα…  Εκτός αν άρχισε ήδη η αναµόρφωση του οργανισµού! Καλό!

Τα κατάφεραν, σου λέει, και στις 12 Αυγούστου πληρώθηκε το περιβόητο υπόλοιπο 35% από τις αποζηµιώσεις του 2019. Μόνο που ξέχασαν να πουν ότι η εξόφληση γίνεται µε ενάµιση χρόνο καθυστέρηση. Ευτυχώς, πάντως, που έγιναν έτσι τα πράγµατα, γιατί κάτι ψιθυριζόταν για πληρωµή σε δύο δόσεις, µε απόφαση των αρµοδίων του υπουργείου Οικονοµικών. Τη γλιτώσαµε αυτή τη φορά.

Στην Ιταλία, πάντως, µειώθηκαν σε ποσοστό 2% φέτος οι εκτάσεις µε ακτινίδια. Αιτία, η ασθένεια moria. Πρώτη φορά εµφανίστηκε το 2012, αλλά όπως φαίνεται ολοένα και επεκτείνεται. Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του συνεταιρισµού παραγωγών φρούτων και λαχανικών Ιταλίας CSO Italy, πάνω από το 25% της παραγωγής έχει επηρεαστεί από τη συγκεκριµένη ασθένεια και οι ζηµιές θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Οι οινοποιοί, από την άλλη, φαίνονται να βρήκαν τη λύση. Η µειωµένη ζήτηση στην εστίαση και στις εξαγωγές λόγω κορωνοϊού, άφησε απούλητα µπουκάλια κρασί στα οινοποιεία. Τώρα, λοιπόν, καλούµαστε να συνηθίσουµε σε πιο µεστά κρασιά και ποιοτικώς ανώτερα. Πολλά οινοποιεία αποφάσισαν να παλαιώσουν τα κρασιά που δεν πούλησαν, εφόσον βέβαια µπορούν. Θέµατα που πρέπει να τακτοποιηθούν, οι αποθηκευτικοί χώροι, η καλή πρώτη ύλη και οικονοµική αντοχή.

Η παράταση για την τρίµηνη παραµονή των µετακλητών εργατών γης δόθηκε, το πρόβληµα βέβαια δεν λύθηκε για την πληρωµή τους µε εργόσηµο. Τώρα, σου λέει, πρέπει να βγάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αλλά αυτό δεν είναι και εύκολο γιατί πρέπει να αναγράφεται το όνοµα της µητέρας τους, που δεν υπάρχει στα διαβατήρια και να έχουν µεταφρασµένη στα ελληνικά την οικογενειακή τους κατάσταση. ∆ηλαδή χαρτούρα και άγιος ο θεός!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία