BACK TO
TOP
Τρίμματα

Αρχίζει το ξήλωμα για το σύστημα του Αποθέματος

Είναι η δεύτερη φορά που τα καλά νέα για τους κτηνοτρόφους ζυµώνονται στην Κατερίνη. Την πρώτη ήταν το Φθινόπωρο του 2019 όταν µπήκαν οι βάσεις για αύξηση των τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα. Μέσα στο µήνα και παρά τις αντιρρήσεις του... κουβέρνου, προχωράει η πανελλαδική συνέλευση των κτηνοτρόφων που θα εξετάσει τη «ληστεία του αιώνα» και τις τιµές των ζωοτροφών.

panagos01

13
1

Είναι η δεύτερη φορά που τα καλά νέα για τους κτηνοτρόφους ζυµώνονται στην Κατερίνη. Την πρώτη ήταν το Φθινόπωρο του 2019 όταν µπήκαν οι βάσεις για αύξηση των τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα. Μέσα στο µήνα και παρά τις αντιρρήσεις του... κουβέρνου, προχωράει η πανελλαδική συνέλευση των κτηνοτρόφων που θα εξετάσει τη «ληστεία του αιώνα» και τις τιµές των ζωοτροφών. 

 

Γραμμή παραγωγής  

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ θέµα µάλιστα, απ’ ότι µαθαίνω, προγραµµατίζεται ειδική οµιλία. Θα γίνει διεξοδική αναφορά σε όλο το ιστορικό, θα µπουν στο τραπέζι ονόµατα ωφεληµένων και ηθικών αυτουργών και θα απαιτηθεί να κλείσει εδώ και τώρα το «εργοστάσιο» που παράγει πλαστά δικαιώµατα και µοιράζει αφειδώς ζεστό χρήµα από το Εθνικό Απόθεµα.  

 

Τρανός χορός  

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ που έχω κάνει λόγο για 28 κτηνοτροφικούς συλλόγους και 24 κτηνοτροφικούς συνεταιρισµούς που θα παραστούν δια εκπροσώπου στη συνάντηση της Κατερίνης και θα εκλέξουν 5µελή επιτροπή, η οποία θα µεταφέρει τις αποφάσεις και το υπόµνηµα στις αρµόδιες αρχές.  

Και πεντοζάλι  

ΕΧΕΙ Ι∆ΙΑΙΤΕΡΗ σηµασία το γεγονός ότι οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Τύρναβος, είναι οι Κρητικοί. Πρώτον, γιατί έχουν καταλάβει πως τα πλαστά δικαιώµατα πηγαίνουν σ’ αυτούς που δεν είναι κτηνοτρόφοι και φυσικά δεν έχουν πρόβατα. ∆εύτερον, γιατί η Κρήτη δέχεται το µεγαλύτερο βάρος από την αύξηση της τιµής των ζωοτροφών. 

 

Αρχίζει ξήλωμα  

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ότι η τελευταία πληρωµή άµεσων ενισχύσεων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης του κτηνοτροφικού και εν γένει αγροτικού κόσµου και µετά απ’ αυτό το ποτάµι δεν γυρίζει πίσω. Θα ξηλωθεί µια και καλή όλο το σύστηµα που αναπτύχθηκε τα τελευταία 15 χρόνια και κάνει γουρουνοχαρές µε τις κοινοτικές επιδοτήσεις.  

Μίλησε ο αρχηγός  

Ο Ι∆ΙΟΣ ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να επιταχυνθεί η διαδικασία µεταφοράς των δεδοµένων του ΟΣ∆Ε στην ηλεκτρονική βάση της γ.γ. Πληροφοριακών Συστηµάτων και να στηθεί εξ αρχής ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε η προσέγγιση στα ζητήµατα των κοινοτικών ενισχύσεων να αρχίσει από µηδενική βάση, µε ενδιαφέρον για την πραγµατική αγροτική ανάπτυξη της χώρας και µε ευλαβική τήρηση των κοινοτικών κανόνων και αποφάσεων.  

Βρέθηκε άνθρωπος  

ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ πως έχει βρεθεί ήδη ο άνθρωπος που µπορεί να γεφυρώσει τη συνεργασία µεταξύ Μαξίµου, υπουργείου Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, ΟΠΕΚΕΠΕ και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήδη έχει κάνει τις επαφές µε τους αντίστοιχους ΟΠΕΚΕΠΕ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και έχει εξασφαλίσει νέφος φιλοξενίας (cloud) των δεδοµένων του ΟΣ∆Ε µε ελάχιστο κόστος, της τάξεως των 100.000 ευρώ. Ένα µόνο θα σας πω. Οι «φωστήρες» της τεχνικής υποστήριξης που έχουν φέρει εδώ και χρόνια τα πάνω κάτω, όχι µόνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά σε όλη την αγροτική οικονοµία, για τη φιλοξενία µόνο ζητούσαν περί τα 2 εκατ. ευρώ. 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία