BACK TO
TOP
Τρίμματα

Με το πάσο του

Ως γνωστόν η προηγούµενη κυβέρνηση, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην τελευταία της φάση, στήριξε παντοιοτρόπως το σάπιο σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα σχέδια του τεχνικού του συµβούλου για επέκταση των υπηρεσιών του στον αγροτικό χώρο.

panagos01_4_2

48
0
Η σηµερινή δηλώνει υπέρµαχος της εξυγίανσης. Βέβαια, έτσι νωχελικά που κινεί τα θέµατα ο Λιβανός, το πιθανότερο είναι ότι θα δώσει το χρόνο στην επόµενη να πιάσει το «νήµα» από εκεί που το άφησε η προηγούµενη. Κι όλα αυτά, προς δόξαν του καµπούρη!  

 Λίγοι αµετανόητοι

Υπουργέ δήλωσες στη Θεσσαλονίκη «...να µπει τέλος στην αδικία και να πάψουν οι λίγοι επιτήδειοι µε τις δόλιες και άδικες ενέργειές τους να ζηµιώνουν τους πολλούς που αγωνίζονται καθηµερινά στην ελληνική γη». Οι 15 «λίγοι» εκλεκτοί επιτήδειοι, που αναδείξαµε τον Ιούνιο πήραν µε αγριελιές και σκινοτσικουδιές σε καταπατηµένα βοσκοτόπια 28.000 στρεµµάτων τη «ΧΡΥΣΗ VISA» των 640.000 ευρώ. ∆ηλαδή οι «λίγοι» γαλαντόµοι του ΟΠΕΚΕΠΕ τους µοίρασαν από 42.660 ευρώ στον καθένα τους. Οι «πολλοί» περιµένουν ακόµα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τους επιστραφούν τα χρήµατά που ζηµιώθηκαν. Εάν δεν το κάνεις υπουργέ στην πράξη είσαι µε τους «λίγους» και όχι τους «πολλούς», καθαρές κουβέντες. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, τελούµε εν αναµονή.

 

Visa Καµπούρη

Την ώρα που ο ΟΠΕΚΕΠΕ κλονίζεται από την εξυγίανση που ανήγγειλε ο Σπήλιος, µετά το σκάνδαλο µε το Εθνικό Απόθεµα, κάποιοι «λίγοι» µέσα «ΠΕΠΑ» και έξω «VISA- ΚΑΜΠΟΥΡΗ» τρέχουν να σώσουν τα τιµαλφή «ΧΛΙ∆Α». Ετοιµάζονται να ρεφάρουν κρυφά, κλέβοντας ή ζηµιώνοντας τους «πολλούς», που αγωνίζονται καθηµερινά. Οι επιτήδειοι µέσα και έξω είναι έτοιµοι να κατανείµουν κάποια «ΡΕΤΑΛΙΑ» Εθνικού Αποθέµατος 2020, που τους ξέφτισε ο Λιβανός την τελευταία στιγµή. Βράχο-Βράχο πάνε τον καηµό τους υπουργέ τα παιδιά, για να µην τους πάρεις χαµπάρι.

 
Τζάµπα εξυγίανση;

Κάνοντας πολλά χρόνια το αγροτικό ρεπορτάζ, θυµάµαι ότι ο  Τζουµάκας ξεκίνησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέγοντας παντού ότι οι οργανισµοί Ελαιολάδου, Βάµβακος, Καπνού και ∆Ι∆ΑΓΕΠ, χρειάζονταν ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, προκειµένου να αντιµετωπισθούν τα συνεχόµενα κρούσµατα παρανοµιών και σκανδάλων που εξέτρεφαν. Η διάδοχη κατάσταση, δηλαδή ο νέος οργανισµός πληρωµών, στελεχώθηκε µε πολύ «λίγους» από τους υπαλλήλους των καταργηµένων τότε, εκτός του ελαιόλαδου που πήγαν σχεδόν όλοι. Οι «πολλοί» εργαζόµενοι από τους άλλους σκόρπισαν. Με το σκάνδαλο του Εθνικού Αποθέµατος καταλαβαίνεις ότι το «φώλι» από το ελαιόλαδο έβγαλε πουλιά και παραπούλια. Αν θα τους κρατήσει ο υπουργός της πλατείας είναι ένα ερώτηµα που πρέπει να απαντήσει.

 

Σχέδιο ψυχοβγάλτης

Οι «λίγοι» αµετανόητοι που οδηγούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία χρόνια στην ανυποληψία, µόλις άκουσαν για εξυγίανση, σκέφθηκαν ως επιτήδειοι. «Ο καιρός των πληρωµών φθάνει και το κόλπο µε τους εκβιασµούς πιάνει. Θα αυτοανακηρυχθούµε απαραίτητοι -Λουδοβίκος- και η νέα Ανεξάρτητη Αρχή, θα πάρει πάλι το ζεστό... φώλι. Οι υπόλοιποι πολλοί εργαζόµενοι, δεν µας αφορούν, να κόψουν τον σβέρκο τους. Εµείς τους δίναµε αξία, αφού εµείς και τα κόλπα του «καµπούρη» είµαστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ». Σπήλιο κι εδώ θα φανεί στην πράξη αν είσαι µε τους «πολλούς» και όχι µε τους «λίγους» αναντικατάστατους, καθαρές κουβέντες.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία