Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρίμματα

Δουλειά μόνο με τους experts δεν γίνεται

Το βλέπω καιρό τώρα ότι δουλειά στην αγροτική παραγωγή µόνο µε τους «experts» δεν γίνεται, αλλά ότι θα επιβεβαιωνόταν αυτό τόσο καθαρά και από επίσηµη ευρωπαϊκή µελέτη δεν το περίµενα.

panagos_7_2__1__2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2__1__2_2_2_2_2_2

Γιάννης Πανάγος

132
0

Ένας αγρότης µε εµπειρία και προσήλωση στη δουλειά του έχει να µας πει πολύ περισσότερα από ειδήµονες συµβούλους που ανάθεµα και αν έχουν πατήσει το πόδι τους στο χωράφι.

Sur Mesure

Το έχω πει κι άλλες φορές, µε δικά µου βέβαια λόγια, ότι από τότε που πήραν γραµµή τις κοινοτικές επιδοτήσεις οι σύµβουλοι, οι αγρότες έχουν χάσει τον έλεγχο στο παιχνίδι. Οι προκηρύξεις των προγραµµάτων είναι κοµµένες και ραµµένες στα µέτρα των µελετητών. Κατεβάζεις δέκα φακέλους για να σου εγκριθεί ένας και αν. Αφήνεις πίσω τη δουλειά για να περιµένεις το πρόγραµµα. Αφήνεις πίσω τις επενδύσεις για να τις βάλεις σε πρόγραµµα. Και η αποδιοργάνωση «τρέχει».

Συµπαιγνία

Λες και πρόκειται για συµπαιγνία. Η επίσηµη ενηµέρωση φθάνει στον αγρότη µε το σταγονόµετρο, για να έχουν δουλειά οι σύµβουλοι. Η γραφειοκρατία αυξάνεται, για να βρίσκουν δουλειά οι σύµβουλοι. Οι αβεβαιότητες των υποψηφίων εν δυνάµει δικαιούχων γίνονται όλο και περισσότερες για να τις «αµβλύνουν» οι σύµβουλοι. Άσε που η δουλειά των λεγόµενων experts κουµπώνει µια χαρά µε το ρόλο στον οποίο διαπρέπουν τα τελευταία χρόνια και οι επαρχιώτες βουλευτές ή καλύτερα και οι κάθε είδους πολιτευτές.

Και τροφή για ερωτήσεις 

Οι µισές από τις ερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή γυρίζουν γύρω από τα αγροτικά προγράµµατα. Πότε θα βγει η προκήρυξη, γιατί δεν εντάχθηκαν οι επιλαχόντες, πότε θα πληρωθούν οι εγκεκριµένοι, γιατί αργεί η εκπαίδευση των νέων αγροτών… µε άλλα λόγια, να ‘χουµε δουλειά να βρισκόµαστε. Οι σύµβουλοι ζητούν βοήθεια από τους βουλευτές και οι βουλευτές επικαλούνται τους συµβούλους. Και οι αγρότες ξεροσταλιάζουν... στον καύσωνα.

Τα εξοδολόγια

∆εν ξέρω από που ξεκινάει και που τελειώνει η κοκοροµαχία που έχουν ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό Κακαβάς και Μπαγινέτας και οµολογώ ότι µου κάνει εντύπωση η επιµονή που δείχνουν τις τελευταίες δύο εβδοµάδας στην κριτική τους έναντι του γενικού γραµµατέα οι συνδικαλιστές του υπουργείου. Τρία χρόνια πού ήταν ο φίλος µου ο Κακαβάς; Και αν ήταν τόσο καλός ο Μπαγινέτας στις άλλες του αρµοδιότητες πως έγινε ξαφνικά να µην τα παίρνει τα γράµµατα σ’ αυτές που αφορούν τα «εξοδολόγια» των δηµοσίων υπαλλήλων; Τι έγινε και έσπασε… η οµερτά;

Extra Παρθένα

Αργοπορίες παρατηρούνται, όπως µε πληροφορούν, και στις υποθέσεις που διαχειρίζεται η έτερη γενική γραµµατέας του υπουργείου, η κυρία Καλογήρου. Λέγεται ότι ενώ έχει εικόνα της πανηγύρεως που γίνεται στη διακίνηση ελαιόλαδων και ενώ έχει ενηµερωθεί για τα στοιχεία που δείχνουν νοθεία για ένα στα τρία extra παρθένα που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν δείχνει καµιά διάθεση να λάβει κάποιο µέτρο επ’ αυτού. Κατά τα λοιπά, οι ελαιοκαλλιεργητές περιµένουν τις τιµές παραγωγού στο ελαιόλαδο να ανέβουν.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία