Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρίμματα

Ακριβοί στα πίτουρα

Είτε µένει ένας µήνας είτε µένουν τέσσερις µήνες µέχρι τις εκλογές, το παρόν κεφάλαιο διακυβέρνησης φθάνει στο τέλος του και το αποτύπωµά του είναι καταγεγραµµένο.

panagos01_4_2_2_3_3_2_2_3_2

Γιάννης Πανάγος

340
1

Το θλιβερό δυστύχηµα των Τεµπών βέβαια, έφερε ξαφνικά στην επιφάνεια όλη τη σκαρταδούρα του σύγχρονου ελληνικού κράτους, διαγράφοντας µέσα σε µια στιγµή ότι κατάφερε να κτίσει µέσα σε τέσσερα χρόνια η καλόβολη στάση των media και η αµερικανικών προδιαγραφών πολιτική επικοινωνία.

Παρεµβάσεις µε στυλ

Κι όπως έγραφε την περασµένη Κυριακή στην Καθηµερινή ο εξαίρετος δηµοσιογράφος, Κώστας Καλίτσης, «…στις τάξεις των πολιτικών, κάποιοι νοµίζουν ότι η πολιτική είναι να ασκείς υψηλή εποπτεία σε έναν τοµέα, να απολαµβάνεις τα προνόµια της εξουσίας, να µισθώνεις συµβούλους για βρίσκουν ξύπνιες ατάκες και παρεµβάσεις µε στυλ. Κι όταν έρχεται η κρίση, φταίει κάποιος άλλος – η αντιπολίτευση, κάποιος εσωκοµµατικός αντίπαλος, ίσως ο ανάδροµος Ερµής. Η εξουσία δεν είναι για να περνάς καλά, πάει µαζί µε την ύψιστη ευθύνη, χωρίς ευθύνη η εξουσία δαγκώνει άσχηµα – τώρα πια, όλο το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να το ΄χει κατανοήσει…».

Πράσινα αλεπουδάκια

Μέχρι στιγµής πάντως, όλες οι πλευρές περί άλλων τυρβάζουν. Οι κυβερνώντες αναζητούν εξιλαστήρια θύµατα και κάνουν ότι µπορούν για να πετάξουν, όπως λέµε, τη µπάλα στην κερκίδα, η αξιωµατική αντιπολίτευση κοιτάζει να επωφεληθεί σιγοντάροντας, ακόµα µια φορά, την κάθοδο του λαού στις πλατείες και το ΠΑΣΟΚ περιµένει σαν την αλεπού µε το κριάρι να «εισπράξει» από την κοινωνική κατακραυγή. Συνεννόηση µηδέν. Ούτε σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα που η Ελλάδα πενθεί για τα παιδιά της.

Η Ολυµπία και ο Σταύρος

Στα καθ’ ηµάς, τον τόνο της «παραφωνίας» τον δίνει άλλη µια φορά το γνωστό δίδυµο Αραχωβίτη – Τελιγιορίδου, το οποίο, µε ανακοίνωσή του, την ώρα της φωτιάς, καταφεύγει σε έναν αδόκιµο παραλληλισµό, συνδέοντας τις συµβάσεις των σιδηροδρόµων µε τις προσπάθειες βελτίωσης της µηχανογραφικής υποστήριξης γύρω από τη βάση του ΟΣ∆Ε. «Ελάχιστες ώρες µετά το δραµατικό δυστύχηµα στα Τέµπη που συγκλονίζει όλη τη χώρα µε δεκάδες νεκρούς, κυρίως νέα παιδιά και φοιτητές που χάθηκαν άδικα και µε τραγικό τρόπο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του του δίδυµο, «συνεδρίασε το δ.σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, φορέα εποπτευόµενου από το ΥΠΑΑΤ (να το το καρφί), µε θέµα την απευθείας ανάθεση άλλης µιας εργολαβίας. Με αυτόν τον τρόπο προετοιµάζεται το ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ;». 

Πόνεσε ο ΦΠΑ

Και συνεχίζει:  «Συγκεκριµένα, στην Συνεδρίαση µε αρ. 273/01-03-2023 του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ το 4ο θέµα αφορούσε στην Παροχή Υπηρεσιών προσαρµογής της ΕΑΕ 2022 (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) ώστε να παραληφθούν οι ΕΑΕ 2023 µε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, προϋπολογισµού (άκουσον – άκουσον) έως του ποσού των 30.000 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%».   

Ο χρυσοκεντηµένος

Είναι ν’ απορείς! ∆ηλαδή, για το θλιβερό δυστύχηµα στα Τέµπη φταίνε οι απ’ ευθείας αναθέσεις ή µήπως οι ακυρώσεις των διαγωνισµών και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συµβάσεων; Κι επίσης, τι προτείνει το δίδυµο για την περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ; Να µην ξοδέψει το δηµόσιο, έστω και µε απ’ ευθείας ανάθεση, 30.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της δήλωσης ΟΣ∆Ε (ΕΑΕ 2023), δηλαδή να µην υποβληθούν οι δηλώσεις και να µείνουν απλήρωτοι οι παραγωγοί; Τέτοια δηλαδή καρµιριά; Εκτός κι αν έχουν υπόψη τους κανέναν εργολάβο φθηνότερο σαν κι αυτόν που είχε χρυσώσει το δηµόσιο την τελευταία δεκαετία.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-03-2023 16:19ΓΕΩΠΟΝΟΣ

εισαι ωραιος

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία