Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρίμματα

Εφτά χρόνια φαγούρα

Όσοι είχαν επενδύσει στο ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ήταν το πρόβληµα των εκλογών, λόγω της µεταφοράς τους στο gov.gr τελικά έπεσαν έξω.

Πanagos_trimmata_2

Γιάννης Πανάγος

205
0

Μια µικρή οµάδα µέσα στον οργανισµό κατάφερε να δείξει ότι οι τεχνικοί σύµβουλοι δεν κάνουν τις πληρωµές όπως ισχυριζόταν ο προηγούµενος «κλειδοκράτορας». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισµού στις 19/5/2023, πάνω από 450 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν σε περίπου 50 ηµέρες και αφορούν πάνω από 270.000 αγρότες.

 

  Εκλογές και ΟΠΕΚΕΠΕ

Γνώστες της κατάστασης αποσαφηνίζουν ότι αυτό έγινε µε ίδια µέσα, εσωτερικά στον Οργανισµό και αποτελεί σηµαντική υποθήκη και κατάκτηση των τελευταίων µηνών. Στη νέα θητεία της πολιτικής ηγεσίας, όποια κι αν είναι, θα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια των εργαζόµενων του Οργανισµού και ο ρόλος της ∆ιοίκησης. Η ενίσχυση του ΟΠΕΚΕΠΕ µε το αναγκαίο προσωπικό, όπως έχει εξαγγελθεί, αποτελεί την πρώτη δουλειά του νέου υπουργού, για να µην µπορούν οι εκβιασµοί των εξωτερικών συνεργατών του οργανισµού να επανέλθουν.

 

  Έκοψε το νήµα

Το θετικό αποτέλεσµα στην περιφέρεια και το 47,5% των αγροτών υπέρ της Ν∆ που κατέγραψαν τα exit polls, φέρει χωρίς αµφιβολία και τη σφραγίδα του Γεωργαντά. Φυσικά η επιλογή του για το ΟΣ∆Ε αποδεικνύεται καταλυτική, καθώς έσπασε τα στεγανά και το «κόντρα σύστηµα» που λειτουργούσε εκεί επί χρόνια. Έτσι, εκεί που όλοι τον… πυροβολούσαν, ο ίδιος αθόρυβα, µε έναν συµπαγή πυρήνα στελεχών στον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεµένη οµάδα στον ΕΛΓΑ πέτυχε την αναγκαία ανακατανοµή δυνάµεων και έφερε το µέγιστο θετικό αποτέλεσµα.

  Ροζ Πάνθηρας 

Οι πληρωµές είχαν αποδέκτες εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και εκ του αποτελέσµατος προκύπτει ότι κατάφεραν να ευχαριστήσουν πολύ περισσότερους από εκείνους που διαµαρτύρονταν για τα µικρολάθη. Άλλωστε, ο πόλεµος που δεχόταν ήταν µεγάλος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στα αγροτικά, από τη γνωστή φατρία του ΟΣ∆Ε, από τον συντοπίτη – συνυποψήφιο, παιδί της… Ρόζας (βγήκε και φωτογραφία). Το θέµα τώρα είναι να τρέξει την ΚΑΠ, µέχρι τις νέες εκλογές, ώστε το ΟΣ∆Ε να προχωράει κανονικά και να εδραιωθεί η µετάβαση στο gov.gr.

 

  Το ΚΥ∆ του Κουρεµπέ

Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του ήταν στις αγροτικές περιοχές, όπου ήλθε σε αρκετές περιφέρειες τρίτο κόµµα, πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι άσχετο µε την τυφλή ταύτιση προβεβληµένων στελεχών του µε τη σέχτα του ΟΣ∆Ε και µε κάποια ΚΥ∆ που ευνοήθηκαν τα µάλα την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότερες ανακοινώσεις του αγροτικού της Κουµουνδούρου ήταν για τα προβλήµατα των ΚΥ∆ και τη µετάβαση στο gov.gr.

 

  Εφτά χρόνια φαγούρα

Το ίδιο και στη Βουλή. Επίκαιρες ερωτήσεις µε… φαγούρα για τον διαγωνισµό του ΟΣ∆Ε και την αγωνία για την ευφυή γεωργία. Είχε γίνει αντιληπτό ότι κάποιοι έκαναν τη φασαρία για τον εαυτό τους και όχι για τους αγρότες. Όταν τα µικροσυµφέροντα των ΚΥ∆ ταυτίζονται ή και αντιστρατεύονται, κάποιες φορές, την ανάπτυξη της γεωργίας δεν χρειάζονται πολλά γιατί, έγινε αυτό που έγινε, την περασµένη Κυριακή. Τζάµπα αναρωτιέται ο Αραχωβίτης γιατί την πλήρωσε και δεν βγήκε βουλευτής σε αγροτικό νοµό, τη χρονιά που το ελαιόλαδο έσπασε κάθε ρεκόρ στις τιµές. Κάπου µπερδεύτηκε! Τα ΚΥ∆ δεν είναι αντιπολιτευτικό αµπρί. Έφεραν πολιτικό ξεπεσµό και δουλείες, οι οποίες και τελικά χρεώθηκαν εκλογικά
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία