BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Κάτι ζυμώνεται στις Βρυξέλλες για την ΚΑΠ

Από τον πρωθυπουργό λέει περιµένουν οι τευτλοπαραγωγοί (βέβαια στη ∆ΕΘ κουβέντα), για το τι µέλλει γενέσθαι µε το µέλλον της ζαχαροβιοµηχανίας και άρα και το δικό τους. Το καλοκαίρι πριν την αρχή της καµπάνιας έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι όλοι θα στηρίξουν την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια µε κάθε δυνατό τρόπο καθώς και την ΕΒΖ.

Τρύπια βάρκα 356

4
0

Μάλιστα, ο υπουργός της πλατείας τους ζητούσε να είναι όλα τα φουγάρα αναµµένα. Τώρα, οι τευτλοπαραγωγοί ρωτούν πώς θα είναι αναµµένα όλα τα φουγάρα αφού γνωρίζουν ότι η διοίκηση της ΕΒΖ υπέβαλλε παραίτηση; Βέβαια, το θέµα είναι, ότι χωρίς οξυγόνο δεν µπορεί να κρατηθεί τίποτα ζωντανό… Πάντως, µε φούµαρα, τα φουγάρα δεν ανάβουν.

Τώρα, για ποια ΚΑΠ, το διερευνά ο υπουργός της πλατείας δεν ξέρω, πάντως το θέµα που έχει ανακινήσει για διάφορες εναλλακτικές ενισχύσεις στην παραγωγή όπως: άµεσης αναθεώρησης του συστήµατος κατανοµής των δικαιωµάτων και άµεσης σύγκλισης (µέσα στον ίδιο κλάδο παραγωγής), φαίνεται κάπως οµιχλώδες. Βέβαια, µπορεί κάτι τέτοιο να ζυµώνεται γενικώς στις Βρυξέλλες και το ξεφούρνισε κι ο Βαγγέλης.

«Για µια ακόµη φορά ακολουθείτε την τακτική του αιφνιδιασµού. Το περιθώριο των 5 ηµερολογιακών ηµερών για µια ακόµη φορά δεν σας τιµά.», λένε οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας στον υπουργό της πλατείας, που ζήτησε σε ένα πενθήµερο προτάσεις στη διαβούλευση για τη νέα προκήρυξη των Βιολογικών.

Πάντως, δεν είναι λίγοι που µας στέλνουν τις παρατηρήσεις-προτάσεις τους, επειδή προσπαθούν να τις στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου, η  οποία ωστόσο δε… λειτουργεί! Ακόµα κι έτσι, ζητούν να µάθουν πόσα από τα 400 εκατ., θα πάνω στη βιολογική γεωργία και πόσα στην κτηνοτροφία και τι από το ποσό αυτό αφορά στις ανειληµµένες υποχρεώσεις του προηγούµενου ΠΑΑ 2007-2013 (Αγροπεριβαλλοντικά). Για απαντήσεις αναµείνατε…

Ετοιµοπόλεµοι για εκλογές, φαίνονται οι επιτελείς των κοµµάτων καθώς δεν εξηγείται αλλιώς το όψιµο ενδιαφέρον για την αγροτική οικονοµία και η επικοινωνία αυτού µέσα από την πραγµατοποίηση συνεδρίων-πού αλλού- εκεί που χτυπά η καρδιά της γεωργίας, στη Θεσσαλία. Μετά τον Αλέξη, που προετοιµάζεται για το περιφερειακό αγροτικό συνέδριο στη Λάρισα στα µέσα του Οκτώβρη, και ο Κυριάκος λένε ετοιµάζει κάτι αντίστοιχο. Να’ ταν η ζήλια ψώρα…

O ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία