BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Γυμνός ο αναπληρωτής λένε οι Λάκωνες

Προετοιµάζονται για… δυναµική παρουσία στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο οι Αιτωλακαρνάνες αγρότες, όποτε αυτό πραγµατοποιηθεί. Βέβαια, και οι συνάδελφοι τους στα προηγούµενα συνέδρια που πραγµατοποίησε η Κυβέρνηση, θερµή υποδοχή σχεδίαζαν, όµως ούτε απ’ έξω από τα συνεδριακά δεν κατάφεραν να περάσουν λόγω των ισχυρών αστυνοµικών δυνάµεων. Επί του παρόντος, στα πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα πραγµατοποιηθεί Παναιτωλοακαρνάνικη Σύσκεψη στο Νοµό τέλη του µήνα.

Τρύπια βάρκα 356

2
0

Το να γίνει κάτι µαζικό και θερµό τους επόµενους µήνες προς το παρόν δεν φαίνεται. Αυτό όµως που... βγάζει µάτι είναι ότι ο αγροτικός κόσµος δεν πείθεται από τα αναπτυξιακά συνέδρια καθώς έχει έρθει αντιµέτωπος µε βαριές περικοπές στη βασική ενίσχυση, χαµηλές τιµές στο γάλα και το κρέας, προβλήµατα από την ανοµβρία (ζωοτροφές, ελαιόδεντρα), υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, λειψή επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου κλπ.

Σφόδρα ενοχληµένος ο Λάκωνας πρόεδρος βιοκαλλιεργητών µε τον αναπληρωτή οικολόγο και τις δηµόσιες αναφορές του ότι, εξυπηρετεί ίδια συµφέροντα και όχι τον φορέα που εκπροσωπεί. «Κύριε Τσιρώνη, όταν ο αξιότιµος κύριος πρωθυπουργός σας τοποθέτησε στην θέση του αναπληρωτή υπουργού ασφαλώς εννοούσε (γιατί δεν το έγραψε) αναπληρωτής υπουργός όλων των Ελλήνων και όχι των Οικολόγων», αναφέρει σε ανακοίνωση του αποδίδοντας του τα ίσα.

«Κύριε αναπληρωτή υπουργέ, ξέρω ότι σας πείραξε η δηµοσιότητα που έχει πάρει το θέµα. Πήγατε σε µια συνάντηση, και που ενώ έχετε δεχθεί δεκάδες προτάσεις από διάφορους φορείς για το Μέτρο 11, παρουσιαστήκατε «γυµνός» παίζοντας το παλιό παιχνίδι «βρες το και πάρτο», αναφέρει δεικτικά για τα προβλήµατα της 1η προκήρυξης.

«Οι ροδακινοπαραγωγοί του Τυρνάβου πένονται και ο κ. Κόκκαλης µιλά για την ψηφιακή γεωργία», λέει ένας παλιός ένοικος του υπουργείου της πλατείας, ο Στέλιος Ροντούλης. Ο Επικεφαλής της ∆ηµοτικής Παράταξης «∆ράση Πολιτών» και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, µε αφορµή το πρόσφατο πέρασµα του νυν υφυπουργού από το ∆ηµοτικό Θέατρο Τυρνάβου, ξεσπάθωσε µε αφορµή τις αστοχίες µε τις αποζηµιώσεις των ροδακινοπαραγωγών από τη θεοµηνία του περασµένου Ιουλίου. «Μήπως πρώτα πρέπει να µιλήσουµε για µια στήριξη, τύπου de minimis 2015, και ύστερα να µιλήσουµε για τα ψηφιακά σας όνειρα;», ρωτάει ο πρώην.

O ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία