BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τέρμα τα θαμπά μπουκαλάκια στην εστίαση

Θα κάνουν «γλυκά» Χριστούγεννα είπαν στους τευτλοπαραγωγούς, χρησιμοποιώντας το λογοπαίγνιο λόγω ζάχαρης… αλλά κάθε άλλο παρά αυτό έγινε! Την παραγωγή του 2017 δεν την έχουν εξοφληθεί ακόμα και τώρα ο αρμόδιος αναπληρωτής Οικονομίας, ο οποίος και έδινε τις υποσχέσεις για την εξόφληση, μεταθέτει τις ευθύνες στην πιστώτρια τράπεζα! Γι’ αυτό και η τομεάρχης αγροτικού της ΝΔ κάνει λόγο για ναυάγιο και «πικρή» Πρωτοχρονιά!

Τρύπια βάρκα 356

4
0

Από την πρώτη του έτους τέθηκε και επίσημα σε εφαρμογή η διάταξη για υποχρεωτικό συσκευασμένο και τυποποιημένο ελαιόλαδο στην εστίαση. Απομακρύνεται λοιπόν από τα τραπέζια το ως τώρα συνηθισμένο σκεύος του λαδόξιδου με τα ...θαμπά μπουκαλάκια με αμφιβόλου προέλευσης περιεχόμενο. Και μπορεί οι καταστηματάρχες να δηλώνουν μη επαρκώς ενημερωμένοι, παρά και το πρόστιμο ως 500 ευρώ από τη μη τήρηση των προβλεπόμενων, ωστόσο ο ΓΣΕΒΕΕ πιστεύει στο μέτρο. Θα αναβαθμιστεί η εικόνα των παρεχομένων υπηρεσιών στο χώρο της εστίασης αλλά και θα αποτελέσει σημαντική τονωτική ένεση στον τομέα της παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.

Ζώα έχουν, γάλα βγάζουν, τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα της Ελασσόνας έχουν ήδη κατακτήσει την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά. Επόμενο βήμα, η ίδρυση γαλακτοκομικής σχολής στην περιοχή! Στόχος να αυξηθεί το ειδικό βάρος των παραγόμενων προϊόντων, όχημα –όπως λέει και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, η επένδυση στη γνώση μέσα από τη λειτουργία ενός νέου εκπαιδευτικού φορέα που θα εξειδικεύεται στο γάλα, δηλαδή τον πλέον δυναμικό τομέα στην περιοχή, την κτηνοτροφία. Οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κρατικούς φορείς, άντε να ευοδωθούν σύντομα.

Την αγανάκτηση τους, άλλη μια χρονιά, εκφράζουν οι ελαιοπαραγωγοί Τυρνάβου και Γόννων του δήμου Τεμπών για την αδιαφορία –όπως την αποκαλούν- των κτηνοτρόφων που δεν επιτηρούν τα βοοειδή και άλογα που κατέχουν κι αυτά μπαίνουν στα κτήματά τους και να προξενούν ζημιές στα δέντρα, στο καρπό τους και το αρδευτικό σύστημα. Αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια, λένε οι θιγόμενοι, πήγαμε και στη δικαιοσύνη, αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο! Αρνούνται ότι είναι δικά τους τα ζώα ή υπόσχονται ενώπιον δικαστών κι εισαγγελέων ότι θα φροντίσουν να μην ξαναγίνει. Δεν προλαβαίνουμε να ξαναφυτέψουμε δέντρα ή να αποκαταστήσουμε το αρδευτικό σύστημα και ξανά τα ίδια. Άντε και καλή χρονιά! 

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία