BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Οκτώ μήνες φωνάζουν, αλλά ποιος ακούει;

Αλήθεια το θέμα των ελληνοποιήσεων, της προστασίας της Φέτας, της σύσταση Διεπαγγελματικής και γενικότερα της ανάτασης της κτηνοτροφίας δεν λύθηκε από το επιτελείο της πλατείας; Λέτε να λυθεί από… άλλο;

Τρύπια βάρκα 356

6
0

Επί του παρόντος, όπως ενημερώνει εκ νέου μετά το πέρας πρόσφατης συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, πρόεδρος Μπαλάσκας τίποτα δεν έχει γίνει και ίσως για αυτό σημειώνει σε επιστολή του θα πρέπει α ενημερωθεί και ο πολιτικός τους προϊστάμενος, δηλαδή ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα έπεσαν στα 82 λεπτά, όταν πέρσι κυμαίνονταν στα 1 ευρώ. Δεν απαγορεύονται λέει, οι εισαγωγές γάλακτος αλλά δεν μπορεί να πηγαίνουν για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ, τονίζει οργισμένος ο Παλάσκας για τις δηλώσεις Αποστόλου που τους ρίχνει ευθύνες για την έλλειψη αυτοοργάνωσης και εθνικής συνεννόησης για τη συγκρότηση μίας Διεπαγγελματικής.

«Δεν δικαιολογείται ένας ολόκληρος κλάδος να φωνάζει εδώ και 8 μήνες και το υπουργείο να μην λάβει τα απαραίτητα μέτρα (μέσω ΕΛΓΟ Δήμητρα) για να μας προστατέψει. Έναν ΕΛΓΟ Δήμητρα που σήμερα είναι ένας οργανισμός φάντασμα υπό την εποπτεία σας κ. Αποστόλου και το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να εισπράττει τα λεφτά των κτηνοτρόφων.», τονίζει.

Τι να λέμε πάντως, όταν ο ίδιος ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την εκπνοή του 2017, παραδέχονταν ότι η απάτη στην αγορά των τροφίμων γενικά, αλλά και της Φέτας ειδικότερα, είναι καλά οργανωμένη και εδραιωμένη. Εξάλλου, όπως είχε πει ένας εκ της βιομηχανίας γάλακτος, δεν θα αλλάζουμε συνέχεια ταμπελάκια με αναγραφή της χώρας προέλευσης άλμεξης του γάλακτος για τις ποσότητες που θα συμπληρώνουν ένα (;) μπουκάλι.

Με το… κοστούμι του αντιπροσώπου ξένης εταιρείας και το «τυράκι» των εξαγωγών κύκλωμα παραπλανούσε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, αποσπώντας τους με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων.

Τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, αλλά και μπίρες, αξίας άνω των 400 χιλ. Ευρώ, είχε αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση που εξιχνίασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Για την παραλαβή και μεταφορά των προϊόντων χρησιμοποιούσαν φορτηγά με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, φυσικά πλαστές και με το τέχνασμα των συνεχών μεταφορτώσεων αποκρύπτονταν ο τελικός προορισμός των εμπορευμάτων. Προσοχή οι καιροί είναι επικίνδυνοι!

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία