BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Για να μη γίνει.... Κούγκι

«Μύλος» έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Ελλάδας, που αποτελεί το αντίπαλο «δέος» των δυνάμεων της ΠΑΣΥ και του «μπαρουτοκαπνισμένου» Βαγγέλη Μπούτα. Όπως πληροφορείται η στήλη, το μικρόβιο της διχόνοιας έχει μπει για τα καλά στα «σωθικά» του «μετώπου» και όπως θα έλεγε ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος, κάθε φορά που συναντώνται όλα θυμίζουν μια… «ωραία ατμόσφαιρα».

Τρύπια βάρκα 356

1
0

Στη δίνη του κυκλώνα έχουν βρεθεί, μεταξύ άλλων, ο Μαυρουδής Μηντσιούδης, από το μπλόκο της Χαλκηδόνας, αλλά και ο Γιάννης Παναγής, από τις Σέρρες. Ο πρώτος τα άκουσε… στερεοφωνικά, πάρα την απουσία του, κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής, την περασμένη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του καταλόγισαν ότι αυτόκλητα έχει χριστεί ηγετικό στέλεχος του «μπλοκ» και χωρίς να ρωτάει, επιχειρεί να κλείσει ραντεβού με πολιτικούς παράγοντες από το σύνολο του πολιτικού φάσματος.

Για τον δε, Γιάννη Παναγή, εξακολουθούν και διατυπώνονται ενστάσεις, σε σχέση με το εάν πρέπει ή όχι να ενσωματωθεί μαζί με τους υπόλοιπους της Επιτροπής Αγώνα και όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να συμμετάσχουν στις όποιες συνελεύσεις. Προκειμένου να μη γίνει… Κούγκι το -κατά τα άλλα- ενιαίο μέτωπο, όπως μαθαίνουμε, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι και πάλι στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, έχει σημάνει ένα τελευταίο προσκλητήριο, στο οποίο θα γίνει το ξεκαθάρισμα, όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, ή θα βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους για να πορευτούν μαζί και να διεκδικήσουν από κοινού λύσεις ή το κίνημα θα κατακερματιστεί εκ νέου και ο καθένας θα πάρει το δρόμο του…

Αφού ο Βαγγέλης με αρθρογραφία του απαρίθμησε πόσα αλιευτικά σκάφη έχουν διαλυθεί επί ΚΑλΠ, την τελευταία 20ετία (4.520  σκάφη), για τον περιορισμό της αλιείας μέσω των μέτρων απόσυρσης, τώρα με αφορμή την προκήρυξη (εκεί θα μπουν όπως έχει υποσχεθεί και πετρελαιόπληκτοι αλιείς του Σκαραμαγκά) για το νέο πρόγραμμα που τρέχει ψάχνει, λέει να αναδείξει αυτά που χρήζουν διάσωσης.

Ήδη λέει έχει εντοπίσει 39 ξύλινα σκάφη ηλικίας άνω των 40 χρόνων που θα μπορούσαν να χριστούν ως υποψήφια παραδοσιακά, ενώ εξετάζει και τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για την προστασία και ανάδειξη των παραδοσιακών σκαφών και της ξυλοναυπηγικής τέχνης του ελληνικού χώρου. Κάτι θέλει να κάνει ή άλλη μια τρύπα στο νερό;

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία