BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Παρατηρητήριο κόστους εν μέσω λουκέτων

Όλα κι όλα, η Ολυµπία οραµατίζεται Παρατηρητήριο Κόστους Παραγωγής για να περιορίσει τις µειώσεις στο αγροτικό εισόδηµα.

trupia_barka1

8
0

Μέχρι τούδε, ο κτηνοτροφικός κόσµος µετράει λουκέτα, καθώς 31.000 µονάδες έκλεισαν στην τετραετία. Πάντως, η ίδια σε κλαδικό περιοδικό για το κρέας ζητά να αξιοποιήσουν τις ∆ιεπαγγελµατικές Φέτας και Κρέατος, όπου η µεν πρώτη δεν έχει συσταθεί, ενώ η δεύτερη φυλλοροεί µετά τις αποχωρήσεις µελών της.                                 

Το ελληνικό κρέας, σύµφωνα µε την υφυπουργό της πλατείας, δεν έχει βρει ακόµη το δρόµο του για τις αγορές. Το θέµα είναι ότι ψάχνει και αυτή της Ελλάδας, αφού τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ δείχνουν σοβαρή υποχώρηση στην κατανάλωση. Ειδικά στο αρνί, µείωση 25% στην 8ετία. Βέβαια, δεν είχε έρθει το «meet the lamb» του Λευτέρη.                          

Oι «τεχνικές λύσεις» των «ευφυών», που καµία σχέση δεν έχουν µε την ύπαιθρο και την πραγµατικότητα στον κτηνοτροφικό κόσµο, έρχονται ξανά µε αλχηµείες να δηµιουργήσουν προβλήµατα, που αν άµεσα δεν επιλυθούν, θα λάβουν εκρηκτικό χαρακτήρα, λέει η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ. Κατά την οργάνωση, που ζητά την παρέµβαση του υπουργού, αυτοί που κοµπάζουν για ευφυή συστήµατα στην αγροτιά τελικά αποδεικνύονται παρκαδόροι βοσκοτόπων και µάλιστα… χωρίς δίπλωµα.                             

Με το θέµα της ΕΒΖ τελικά θα υπάρξει σωτηρία; Ας µιλήσει κάποιος στους «τολµηρούς» εναποµείναντες αν θα λειτουργήσει φέτος, γιατί πλέον µέχρι και ο Φέκερ φαίνεται ότι έπαψε να ασχολείται. Ο Τζελέπης, πάντως, επιµένει να µιλά για αδέξιους κυβερνητικούς χειρισµούς στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, που οδηγούν τη βιοµηχανία στην απόλυτη απαξίωση. Επίσης, η προσωρινή ένταξη της ΕΒΖ στον πτωχευτικό κώδικα έχει οδηγήσει σε αναστολή πληρωµών, καθιστώντας µε αυτόν τον τρόπο απλήρωτους τους τευτλοπαραγωγούς.                                      

Τώρα, που κολλάει η κατάργηση των ποσοστώσεων στη ζάχαρη στην ΕΕ µε τα όσα διαδραµατίζονται στο µικροκοµµατικό πεδίο που λέγεται ΕΒΖ, δεν πολυκατάλαβα από αυτά που είπε ο γενικός Χάρι, στη σύνοδο στο Λουξεµβούργο. Ο ίδιος, όπως λέει ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας, περιέγραψε την ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση του τοµέα και στη χώρα µας και επισηµάνθηκε η ανάγκη εξοµάλυνσης των συνθηκών για να µην κινδυνεύσει περαιτέρω η τευτλοκαλλιέργεια και η Ζάχαρη, ενώ κάλεσε την Επιτροπή να εξετάσει πιθανές ενέργειες για τη διασφάλιση των συµφερόντων των παραγωγών. Ποια Επιτροπή Ανταγωνισµού;

Ο Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία