BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Μετά, το ΓΕΩΤΕΕ στο χρηματιστήριο

Καλά, αν το πετύχει αυτό ο υπουργός της πλατείας θα είναι για Γκίνες. Ποιο; Να φέρει στα µέτρα του τις αποφάσεις της Κοµισιόν για την ΚΑΠ. «Νοµίζω ότι είµαστε στην ίδια πλευρά ώστε η τελική διαµόρφωση των κανονισµών να είναι προς όφελος των Ελλλήνων παραγωγών», δήλωσε µετά την επίσκεψη Χόγκαν στη Βάθη.

trupia_barka1

11
0

Εδώ κολλάει γάντι η ρήση «µε αυτό το πλευρό να κοιµάσαι». Το θέµα είναι ότι στρατηγικά σχέδια δεν έχουν καν ξεκινήσει, είµαστε ακόµα στη φάση των δύο οµάδων εργασίας που η µία θα συντονίζει το έργο της άλλης, για ένα έργο που αναµένεται να προκηρυχθεί και έχει... ψωµί για τους µελετητές. Ως εκ τούτου, οι όποιοι σχεδιασµοί γίνονται... ψιθυριστά στο αυτί. Εκλογές προσεχώς, γαρ!                                              

Μπορεί οι κτηνοτρόφοι να είναι στα µανταλάκια µε τις παρανοµίες που γίνονται στο όνοµα της Φέτας, ο Επίτροπος Χόγκαν πάντως λέει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αυξηθεί 8% κατ’ έτος οι εξαγωγές φέτας από την Ελλάδα. Με τι γάλα και από ποιους, είναι το ερώτηµα. Ο ίδιος, πάντως, ξορκίζει τα της ελλιπούς προστασίας µε κονδύλια προώθησης και για τη Φέτα.                                      

Καλά τα είπε ο υφυπουργός της πλατείας για τη συµβολαιακή, που για να έχει αξία για τον παραγωγό και τον έµπορο θα πρέπει να τηρούνται τα συµπεφωνηµένα. Παραδίδεις, δηλαδή, ένα προϊόν µε ποιοτικά χαρακτηριστικά, να το πληρώνεσαι και ανάλογα. Γιατί, όπως είπε σε συνέδριο Αγροτεχνολογίας, παρατηρείται µια ετεροβαρής σχέση από την πλευρά των µεταποιητών-εµπόρων.                                    

Κατά τα λοιπά, στο συνέδριο αοριστείες για τα θρυλούµενα φορολογικά κίνητρα για τη σύσταση συνεργατικών σχηµάτων στον πρωτογενή τοµέα, που συντηρούν αν µη τι άλλο το προεκλογικό κλίµα.                                          

Μα καλά κόψανε...κατά λάθος το ρεύµα του προέδρου Βάκη αφήνοντας τον ίδιο και την οικογένεια του για 33 ολόκληρες ηµέρες µέσα στον κρύο χειµώνα του Έβρου. Ο ίδιος βλέπει πολιτικό διωγµό, λόγω της ιδιότητας του ως πρόεδρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόµµατος Ελλάδος, ενώ λέει πως δεν θα το αφήσει έτσι, αφού µετά από µελέτη της νοµοθεσίας και υπό την καθοδήγηση έµπειρων νοµικών κατέληξαν στο συµπέρασµα πως βάσει νόµου η κάθε διακοπή ρεύµατος λόγω χρέους απο τη ∆ΕΗ είναι παράνοµη, συνιστά αυτοδικία και κλοπή. «Η ∆ΕΗ µπορεί να διεκδικήσει τις οφειλές της µόνο µε απόφαση δικαστηρίου, να εκδώσει διαταγές πληρωµής ή κατασχετήρια όχι όµως µε το έτσι θέλω να κατάσχει το προϊόν το οποίο πούλησε», λέει σε επιστολή που έστειλε στον Σταθάκη και τον Παναγιωτάκη.

O Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία