BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Κι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ η Άννα Μαρία μένει

Το θέµα της κατάργησης των ιστορικών δικαιωµάτων ζυµώνεται από καιρό στα ευρωπαϊκά φόρα. Οι τελικές αποφάσεις της Κοµισιόν θα επισφραγιστούν σε µία από τις συνόδους επί των διαπραγµατεύσεων για τα νοµικά κείµενα της ΚΑΠ ανοίγοντας επί της ουσίας το αγροτικό επάγγελµα.

trupia_barka1

14
0

Αυτά λέει περίπου και η Βράντζα που παροτρύνει προς αυτή την κατεύθυνση ακόµα νωρίτερα, ώστε αρχής γενοµένης από το 2020 να αρχίσει η εφαρµογή ενός «δίκαιου και πιο παραγωγικού συστήµατος κατανοµής των ενισχύσεων».                               

Βέβαια, ο υπουργός της πλατείας επί του παρόντος το θέµα των δικαιωµάτων δεν το ακουµπά και µιλά µόνο για ακέραιο προϋπολογισµό της ΚΑΠ, για να αναχαιτιστούν οι επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής. Ως εκ τούτου, κρατικές ενισχύσεις µέχρι και στο χαµοµήλι! Προσοχή, όµως γιατί υπάρχουν κακά προηγούµενα από ανακτήσεις.                         

Η πρώτη κινητοποίηση των αγροτών τις προάλλες στα Φάρσαλα, σύµφωνα µε τον Σταύρο δεν ήταν και µεγάλη. Κατά τον ίδιο... απέδωσε ο διάλογος που είχε µε τους εκπροσώπους των µπλόκων και οι γραπτές απαντήσεις που έδωσε σε όλα τα σηµεία. ∆εκαοκτώ, τα θα...δροµολογήσουµε. Φαντάσου να βγαίναν και στην εθνική οδό.                            

Με τους διαχειριστές του ΟΣ∆Ε, τι δεν καταλαβαίνει ή δείχνει να µη ξέρει ο υπουργός όταν λέει ότι, «παρέχεται πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης απευθείας από τον αγρότη, χωρίς κανέναν ενδιάµεσο και χωρίς επιβάρυνση. Επίσης, έχουµε αυξήσει τις πύλες του ΟΣ∆Ε και υπάρχει σχεδιασµός να αυξηθούν ακόµα περισσότερο»; Η Εκατονταπυλιανή ένα πράµα.                            

Στον ΕΛΓΑ δεν θα ανοίξει η κερκόπορτα στους ιδιώτες, λέει µε στόµφο ο επί της γεωργίας υπουργός. Σε όλους όµως τους άλλους τοµείς, πληρωµές, συµβουλές, δορυφορικές κεραίες κλπ, κλπ, ας πάει και το παλιάµπελο.                                    

Ο πρόεδρος Βάκης πάντως, το θέµα ΕΛΓΑ (υπέρογκες εισφορές χωρίς καµία ουσιαστική κάλυψη) το έχει θέσει εις γνώση του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο µάλιστα καλεί σε προκαταρκτική εξέταση τον Οργανισµό. Σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, ο ΕΛΓΑ είναι ένας εισπρακτικός µηχανισµός που βρίθει σκανδάλων και βολεύει ηµετέρους. Ανταποδοτικός γαρ!                           

Στο άλλο θέµα που καίει τους αγρότες το ακατάσχετο και ο περιορισµός του πολύ κάτω από τα 15.000 ευρώ. Για αυτό, ουδείς λόγος, η µόνη προς επεξεργασία ρύθµιση είναι η προστασία ώστε να µην συµπέφτει µε την καταβολή των επιδοτήσεων. Ο Βάκης πάντως ετοιµάζει προσφυγές.

Ο Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία